Local

Ieseni prinsi cand vindeau ilegal sute de petarde si artificii

Publicat: 15 dec. 2014
1
La data de 13 decembrie, la ora 9:00, in timp ce efectuau o actiune in targul-obor de pe raza comunei Mironeasa, pentru prevenirea comertului ilicit, politistii i-au depistat pe Gheorghita S., de 36 de ani, si Marinel S., de 38 de ani, din comuna Mironeasa, in timp ce vindeau materiale pirotehnice, respectiv rachete, petarde si artificii. In cauza s-a intocmit dosar penal, fiind confiscate 1.862 materiale pirotehnice.
In conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicata, privind regimul materiilor explozive, orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an. Comercializarea de catre persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 5.000 de lei. Comercializarea obiectelor pirotehnice catre persoane care nu au implinit varsta de 18 ani se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei.
Neindeplinirea conditiilor legale privind inscriptionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distractie, fabricate si confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice, in limba romana, a denumirii, clasei din care fac parte, instructiunilor de folosire, termenului de garantie, precum si pericolelor care apar la pastrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 7.500 de lei.Adauga un comentariu