Local

Ieșeni reținuți de polițiști sub suspiciunea că s-ar fi folosit de minciuni pentru a stoarce bani de la oameni

Publicat: 25 iun. 2022
Ieșeni reținuți de polițiști sub suspiciunea că s-ar fi folosit de minciuni pentru a stoarce bani de la oameni
Niște ieșeni au fost reținuți de polițiști, fiind bănuiți de înșelăciune

Oamenii legii au reținut câţiva ieşeni care, cu scopul de a stoarce bani de la diverse persoane, ar fi recurs la tot felul de minciuni. Aceștia au acum dosar penal pentru înșelăciune, iar procurorii vor desfășura o anchetă pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Mai mulți indivizi din Iași au ajuns pe mâna polițiștilor după ce ar fi păcălit mai multe persoane pentru a stoarce bani de la acestea. Doi tineri, de 22, respectiv 26 de ani, au fost arestați preventiv după ce ar fi intrat în casele mai multor persoane, folosindu-se de diverse titluri, și ar fi furat bani.

Aceștia au fost prinși după 2 luni în care au făcut câteva victime. Un alt individ ar fi luat bani de la un cetățean, promițându-i anumite servicii, însă, după trecerea câtorva luni, nu ar fi oferit ce a promis și nu a returnat nici suma respectivă.

 o persoana in catuse condusa de un politist
Cei doi ieșeni bănuiți de furt și înșelăciune au ajuns în arest preventiv

Doi ieșeni, suspectați că au mințit ca să intre în locuințele oamenilor și să fure

o masina de politie
Polițiștii din Iași au reținut un bărbat care ar fi refuzat prestarea unor servicii promise și returnarea avansului către persoana păgubită

În urmă cu aproximativ 2 luni, doi indivizi ar fi început să intre prin casele oamenilor folosindu-se de identități false și să fure sume de bani. Recent, aceștia au fost reținuți de polițiști și conduși la secție pentru declarații.

„Polițiștii au identificat o tânără de 22 de ani, bănuită de înșelăciune și furt, și un tânăr de 26 de ani, bănuit de furt, furt calificat și înșelăciune. În perioada aprilie – iunie 2022, prin folosirea de calități mincinoase, aceștia ar fi pătruns în locuințele a 3 persoane din municipiul Iași și le-ar fi sustras acestora bani. Pe 20 iunie 2022, tinerii bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

A doua zi, cei doi au fost prezentați, cu propuneri legale, procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătorie şi Judecătoriei Iași. Instanța a dispus față de cei 2 suspecți arestarea preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii ieșeni le recomandă cetățenilor să nu primească persoane străine în casă dacă nu sunt siguri că acestea au, într-adevăr, calitatea pe care o pretind.

un birou cu mai multe hartii si un microfon
Cazuri recente de înșelăciune au ajuns pe biroul procurorilor ieșeni

Un bărbat din Iași ar fi promis anumite servicii pentru a stoarce bani de la un cetățean

Un alt tânăr, în vârstă de 25 de ani, a intrat recent în bucluc după ce și-ar fi încălcat promisiunea față de un client și nu i-ar fi returnat nici banii. Acesta l-ar fi tot amânat, iar, după aproape un an, a fost căutat de oamenii legii.

„Agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au identificat și dus la cercetări un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, pe 10 iulie 2021, tânărul ar fi luat de la un bărbat 1.300 de lei, sumă ce ar fi reprezentat avansul pentru realizarea, în termen de 4 luni, a unor obiecte de mobilier de bucătărie. Tânărul nu ar fi realizat mobilierul și nu ar fi returnat avansul primit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Pe 21 iunie 2022 a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar, a doua zi, a fost prezentat în faţa procurorilor ieșeni. Față de acest individ a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Acum, cei care ar fi trădat încrederea oamenilor pentru a stoarce bani de la aceștia vor avea de dat explicații.
Adauga un comentariu