Eveniment-Social

Ieseni, trebuie sa mai asteptati ca sa va cumparati apartamentele ANL in rate!

Publicat: 17 mart. 2014
1

@ Liberalul Mugur Cozmanciuc sustine ca se va lucra in tandem atat pe lege, cat si pe normele de aplicare

Construirea la Iasi a locuintelor pentru tineri, prin proiectele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, a fost oprita la Iasi, in 2013. De atunci, guvernantii au ocolit Iasul cand a venit vorba de alocarea de fonduri pe acest proiect. Guvernul pare sa fi uitat de sutele de familii de tineri care asteapta ani de zile sa ajunga in fruntea listei, pentru a beneficia de repartizarea unei locuinte.

Una dintre posibilele deblocari ale programului, prin cresterea incasarilor, ar fi cea de transformare a chiriilor in rate lunare pe care chiriasii sa le poata achita, lucru nepermis de legislatie in acest moment. Propunerea facuta de viceprimarul Marius Danga a fost preluata de deputatul liberal Mugur Cozmanciuc, acesta facand anul trecut primii pasi pentru transformarea initiativei in lege. Chiar daca deja este luna aprilie, iar proiectul a fost adus in atentia comisiilor parlamentare inca din toamna anului trecut, modificare cadrului legislativ nu are deocamdata un orizont de timp.

„Proiectul de lege a fost chiar astazi in discutie la comisii. La solicitarea reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, proiectul a fost temporar amanat, pentru a se putea face mai multi pasi in acelasi timp. Practic, se doreste realizarea din timp a unui regulament de aplicare a legii”, a declarat ieri parlamentarul Mugur Cozmanciuc.

In acest moment, din cele 720 de apartamente ANL realizate in municipiu, 691 gazduiesc in continuare chiriasi care nu au putut strange bani pentru cumpararea apartamentului. Daca din cele aproape 700 de ANL-uri din Iasi s-ar incepe achitarea lunara a unei rate de circa 250 de euro pentru macar 300 de apartamente, incasarile anuale ar fi de 4,05 milioane de lei, suma mai mare decat cea stransa din vanzarile apartamentelor ANL, in ultimii patru ani. Anul acesta primaria a vandut un singur apartament ANL.
Comentarii
  • stati in plm acasa la parinti si futetiva in pat cu soacra!!!vreti apartamente?????lasa-ti masinile ca-s pre amulte..ati vrut capitalism masonic acum cumparati-va apartament nu asteptati ca fraerii 10 ani sa fiti pe listele fruntase pentru un loc de anl!!!!anl este o facatura!!!!!!!!!!statul ar trebui sa construiasca locuinte gratis tinerilor!!!!!!

Adauga un comentariu