Eveniment-Social

Iesenii au baut si s-au batut pana au ajuns la spital – UPDATE – VIDEO

Publicat: 16 apr. 2012
1
Prima zi de Paste a fost una plina pentru medicii de la Urgente. Acestia au constatat o crestere a numarului persoanelor cu probleme cauzate de consumul de alcool si violenta domestica. 
Asadar, nu au lipsit cazurile de gastrita, ulcer, pancreatita, colicile biliare si sindroamele de sevraj, dar si cazurile de etilism acut. Aproximativ 10% din cazuri au fost reprezentate de agresiuni si de soferii adusi de Politia Rutiera in vederea recoltarii de probe biologice. Trei pacienti, de 30, 41 si 71 de ani, au fost adusi la UPU de la Centrul de Trauma si Toxicologie „Sf. Ioan” Iasi de la Targu Frumos, in urma agresiunilor pe fond de etilism acut. De altfel, unul din acesti pacienti aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a refuzat consultul medical si a parasit UPU, desi a fost avertizat asupra riscurilor medicale. Nici copiii nu au facut exceptie de la consumul de alcool, inregistrandu-se valori ale alcoolemiei de peste 100 mg/l alcool pur in sange la tineri de 12 si 14 ani din Tomesti si Tiganasi.
„Recomandam iesenilor ca dupa aceste zile de abateri alimentare si consum etanolic sa incerce sa inlocuiasca friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca si ouale fierte cu legume si fructe proaspete, sucuri de fructe si sa isi rezerve timpul necesar pentru miscarea atat de necesara compensarii exceselor calorice ale perioadei”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.
Adauga un comentariu