Eveniment-Social

Iesenii au dat navala la biroul de internari de la Spitalul Sf. Spiridon

Publicat: 26 ian. 2015
1

In fiecare zi sute de ieseni trec pragul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon. Fie ca merg in vizita la o ruda sau un prieten, fie ca au o urgenta sau vor sa se interneze, iesenii se ingramadesc pe holurile spitalului inca de la primele ore ale diminetii. Aglomeratia se transforma aproape instantaneu in haos si respectul dispare imediat. Ieri, la biroul de internari al Spitalului Sf. Spiridon nu s-a mai tinut cont de nimic cand oamenii au intrat in cursa pentru internare. Batrani sau tineri toti aveau acelasi interes: sa rezolve cat mai repede „problema cu internarea”. Pentru a se interna, fiecare dintre viitorii pacienti a trebuit sa astepte in jur de o ora.

„Am stat cam o ora pana am reusit sa ajung la biroul de internari. Asta e procedura si ne adaptam fie ca ne place, fie ca nu. Nimeni nu vine de placere la spital, venim ca avem nevoie de tratament si ne internam. La inceputul saptamanii mereu este asa la biroul de internari, de fiecare data cand am venit era la fel de aglomerat”, sustine Ioan, unul dintre iesenii care au stat ieri la coada pentru a se interna.

Cu plasele cu haine de schimb, mancare si documente, oamenii se asaza la coada, aparent rabdatori, insa dupa cateva minute de asteptare rabdarea dispare, iar cuvinte nepotrivite mai scapa din gura unora. Rivalitatea dintre cei care asteapta sa se interneze dispare indata ce devin colegi de suferinta, iar pentru cateva zile vor imparti aceeasi camera.
Adauga un comentariu