Eveniment-Social

Iesenii au fost alaturi de cei infectati cu HIV – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 mai 2013

Zeci de ieseni si-au aratat solidaritatea fata de persoanele infectate cu virusul HIV. Sambata seara, in Piata Unirii, au fost aprinse sute de lumanari in memoria celor care au pierdut lupta cu aceasta boala cumplita. Rudele si prietenii celor decedati le-au adus un omagiu prin lansarea mai multor lampioane in jurul orei 21:00. Asociatiile si fundatiile care au pus la punct acest eveniment au atras atentia si asupra formelor de discriminare cu care se confrunta persoanele infectate cu HIV la fiecare pas. La momentul de fata, in Centrul Regional HIV-SIDA sunt 1331 de persoane infectate cu HIV, care duc o lupta continua cu boala, dar si cu rautatea celor din jur. Memorialul Lumanarilor Aprinse a inceput printr-un mars, in semn de solidaritate si s-a incheiat cu sute de lumanari aprinse in Piata Unirii. Majoritatea iesenilor care au trecut prin zona s-au oprit pentru a aprinde o lumanare in memoria celor care s-au stins din cauza virusului HIV.

Comentarii
  • Memorialul Lumanarilor Aprinse, a fost duminica 19 mai. El a fost organizat de ARAS Iasi(Asociatia Romana Anti-SIDA, filiala Iasi), impreuna cu partenerii sai.
    Memorialul International al Lumanarilor Aprinse este una dintre cele mai vechi si mai ample campanii de lupta anti SIDA din lume. Din 1983, cand a fost organizata prima manifestatie la San Francisco, Memorialul Lumanarilor Aprinse are loc în fiecare a treia duminică din mai şi este organizat in peste 3000 de comunitati din 115 ţări.

Adauga un comentariu