Economic Local

Ieșenii au invadat parcurile și esplanadele. Numeroase persoane au fost amendate pentru provocare de scandal și consum de alcool

Publicat: 20 mai 2020

Încă din ziua de 18.05.2020, la scurt timp după ieșirea din Starea de Urgență, ieșenii au invadat esplanadele și parcurile. Din acest motiv, polițiștii locali au întreprins acțiuni pentru combaterea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona cartierelor din municipiul Iași. În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 224 de persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 70 procese-verbale, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 13.820 lei.

Depistați în timp ce consumau substanțe interzise

Cele mai multe amenzi, 27 la număr, au fost aplicate pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În timpul acțiunilor au fost sesizate chiar și consumuri de droguri pe domeniul public.

„Patrula mixtă formată din polițist local din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică și polițist din cadrul Secției 3 Poliție – Poliția Municipiului Iași au depistat o persoană de gen masculin care deținea un plic care conținea o substanță de culoare verde-oliv, susceptibilă de a fi substanță interzisă. Cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Foto arhivă

Adauga un comentariu