Economic Local

Ieșenii au solicitat 2.799 de vouchere în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 în valoare de 1 milion de lei. Cele mai multe cereri au fost pentru achiziția de televizoare

Publicat: 17 iun. 2021
Televizoare vechi, Electrocasnice
Ieșenii vor achiziționa 1.160 de televizoare, 957 de laptopuri și 682 de tablete cu voucherele obținute în Programul Rabla pentru Electrocasnice

Ieșenii au depus 2.799 de cereri în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021. Cele mai multe vouchere vor fi acordate pentru achiziția de televizoare, 1.160 la număr, 957 pentru laptopuri și alte 682 pentru tablete. Voucherele acordate au o valoare cuprinsă între 300 și 500 de lei

Ieșenii care vor să-și schimbe electronicele și electrocasnicele cu ajutorul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), primesc voucherele în valoare de 1 milion de lei pentru 2.799 de electrocasnice. Aceștia vor achiziționa 1.160 de televizoare, 957 de laptopuri și 682 de tablete. Finanțarea oferită prin intermediul programului nu poate depăși 50 la sută din valoarea echipamentelor comercializate prin program. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. Lista comercianților la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Admnistrației Fondului pentru Mediu, la adresa: https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php. Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere, pusă la dispoziție de AFM în aplicația informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Ieșenii vor cumpăra laptopuri, tablete și televizoare cu banii obținuți prin Programul Rabla pentru electrocasnice

AFM a publicat pe site-ul instituției lista cu solicitanții aprobați în etapa a doua în cadrul Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice).
În această etapă au fost aprobate 73.358 de vouchere, respectiv 34.158 de vouchere pentru televizoare, 22.884 de vouchere pentru laptopuri, 16.316 vouchere pentru tablete. Cei 2.459 de ieșeni înscriși în program în anul 2019 au obținut vouchere de aproape 1 milion de lei, iar în anul 2018 au fost achiziționate 12.900 de echipamente electrice și electronice. Un alt program derulat de AFM în acest an este Rabla și Rabla Plus 2021 pentru achiziția de autoturisme. Ieșenii, persoane fizice și persoanele juridice, vor achiziționa autoturisme noi cu vouchere în valoare de 750.000 de lei.

Iluminatul public din mai multe comune din Iași va fi modernizat cu bani de la AFM

Primăriile din Iași vor investi 3 milioane de lei în modernizarea iluminatului public. Unitățile administrativ-teritoriale au obținut finanțările prin intermediul Programului Iluminat Public derulat de AFM. Comunele Șipote, Mircești, Strunga, Popești, Gropnița, Oțeleni și Andrieșeni vor investi în următorii 2 ani banii obținuți de la bugetul de stat. Primarii vor moderniza sistemele de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții. Pentru acest program, finanțarea se acordă în procent de maximum 90 la sută din cheltuielile eligibile și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

Adauga un comentariu