Economic Local

Ieșenii care nu respectă normele de acces în instituțiile publice sunt sancționați în perioada Stării de alertă

Publicat: 21 mai 2020

Zilele acestea, mai multe instituții publice au început să reia programul de lucru cu publicul, însă în condiții stricte pentru perioada Stării de alertă provocată de coronavirus. Deși trebuie păstrată o anumită distanțare socială, iar toate persoanele trebuie să aibă cel puțin măști de protecție care să acopere nasul și gura, sunt dese situațiile în care ieșenii nu respectă normele de protecție. În majoritatea situațiilor, instituțiile care au reluat programul cu publicul sunt supravegheate de oamenii legii, care aplică amenzi la ordinea zilei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Pază, Control Acces au sancționat contravențional, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numitul N.L., întrucât a pătruns într-o clădire administrată de Primăria Municipiului Iași fără a respecta normele de acces”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșenii au invadat parcurile și esplanadele. Numeroase persoane au fost amendate pentru provocare de scandal și consum de alcool

Peste 4.000 de amenzi aplicate ieșenilor în perioada Stării de urgență

În perioada Stării de urgență, zilnic, și-au desfășurat activitatea, în medie, 163 de polițiști locali pe străzile din Iași. Pentru încălcarea prevederilor legale, au fost constatate și aplicate un număr de 4.317 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.551.481 lei. Concret, în această perioadă, polițiștii locali ieșeni au efectuat 5.301 verificări de persoane, autovehicule, societăți comerciale, iar atunci când pe camerele de supraveghere din cadrul Compartimentului Managementul Traficului Rutier au fost surprinse fapte de natură antisocială, au fost dirijate patrulele din teren.

„În perioada supusă analizei, patrulele mixte formate din polițiști locali și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Iași au prins în flagrant 27 de infractori. Începând cu data de 15.05.2020, Poliția Locală Iași desfășoară activități specifice Stării de alertă conform Hotărârii Guvernului nr. 24/14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, sub coordonarea Poliției Municipiului Iași”, au mai declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu