Local

Ieșenii care refuză să poarte mască de protecție în zonele aglomerate din oraș sunt amendați pe loc

Publicat: 21 nov. 2020
Polițiștii locali aplică amenzi ieșenilor care nu poartă mască de protecție în zonele unde acest lucru este obligatoriu
Ieșenii care nu poartă mască de protecție sunt amendați pe bandă rulantă de către polițiștii locali

Polițiștii locali fac acțiuni constante pentru sancționarea ieșenilor care nu poartă mască de protecție în zonele unde acest lucru este obligatoriu, iar numeroase amenzi sunt aplicate mai ales în zona centrală a Iașului și în piețele agroalimentare

Pe fondul înmulțirii numărului de cazuri confirmate pozitiv cu Coronavirus, oamenii legii au înăsprit acțiunile pentru diminuarea răspândirii virusului și fac controale constante în rândul cetățenilor. În multe situații, polițiștii locali depistează persoane care refuză să poarte mască de protecție inclusiv în zonele unde acest lucru este obligatoriu, așa cum se întâmplă în spațiile aglomerate, în piețele agroalimentare, dar și în interiorul clădirilor publice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenție au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului H.B.P., care a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, o zonă aglomerată, fără mască de protecție”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Sute de ieșeni sunt legitimați zilnic de către polițiștii locali în perioada pandemiei Coronavirus

Numai în cursul zilei de 19 noiembrie 2020, polițiștii locali au legitimat 211 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 93 de procese-verbale de contravenție. La stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 13.785 lei. Dintre acestea, 28 de procese-verbale au fost încheiate conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
De precizat și faptul că polițiștii locali au început o serie de verificări intense în rândul persoanelor care trebuie să fie în carantină sau izolare. În cadrul acțiunilor realizate de oamenii legii la domiciliile alese de persoanele în cauză ca urmare a deciziilor luate de Direcția de Sănătate Publică Iași sunt depistate inclusiv persoane care nu respectă normele de izolare.

Comentarii
 • Amenzile oricum nu sunt platite si contestate, asa ca Chirica trebuie sa-si scarpine samsarii imobiliari care au intoxicat Iasul. Oare DNA nu vede combinatiile acestui individ?

 • Am fost ieri pe Stefan. In 10 minute, cat a durat drumul pe acolo, am văzut cel puțin 5 persoane fără mască. La fel și-n alte zone gen Gara. Nu am văzut niciun polițist pe acolo.

 • Ce legatura are samsarii lui Chirica si amenzile date pentru nerespectarea purtarii mastii de protectie in zonele aglomerate?Aceste amenzi vor fi platite pentru ca nu ai ce sa contesti.Este ca si cum ai contesta o amenda primita pentru traversare prin loc nepermis desi ai fost surprins facand acest lucru.Si sa stii ca pe pietonalul Stefan Cel Mare cei de la locala chiar isi facea treaba si punand cetatenii sa isi puna masca si avertizand de importanta purtarii acesteia.Chiar am trecut pe langa ei cand monitorizau zona pietonala.

 • Amenzile date pentru nepurtarea mastii in aer liber sunt ilegale si pot fi cu usurinta contestate in instanta. Legea 55/2020 prevede doar purtarea lor in spatiile inchise. Comitetele facute de mercenarul ARAFAT nu pot substitui legi, oricat s-ar caca mass-media pe ea.

  Retardatii care se ataca teribil cand vad un om fara masca pe strada trebuie sa inteleaga ca nu sunt decat niste sclavi obedienti, niste gunoaie care nu isi cunosc drepturile fundamentale.

 • Sa le futa amenzi pana le sar capacele,analfabetii nu stiu sa se protejeze pe dar ce-i mai grav nici pe altii,in mm personal daca vad unul langa mine fara masca ii dau hasul

 • Toti sclavii care il asculta pe Arafat si pe betivul de Orban si poarta mascuta si cand fac dus nu sunt decat niste larve fara creier terorizate care se uita la Digi24 si au impresia ca se „informeaza”.

  Sunt sute de studii care demonstreaza faptul ca mastile sunt degeaba. Sute. Dar Arafat si mass-media va prezinta doar ce vor ei. Marea resetare vine copilasi, veti ramane fara bani de mancare, fara drepturi fundamentale. Dar veti avea masti pe fata, si veti fi mandri ca le purtati. Pentru ca da, asa ati ajuns de prosti si obedienti.

  S-a varsat sange masiv sa traiti cu drepturile pe care le-ati avut pana acum. Intr-o secunda insa ati devenit niste fatalai obedienti cu mascute pe fata, de frica unui virus cu 99.9% sanse de recuperare. Nu stiati ca asta e procentul oficial de recuperare? CDC-ul american asta a prezentat. Arafat insa n-a vrut sa va arate asta, e mai bine sa fiti terorizati :)) FATALAILOR

 • In aer liber la tine pe tarla nu te obliga sa porti masca dar la fel de bine esti in aer liber intr-un loc aglomerat ca piete ,targuri,alei pietonale .Ai ramas mult in urma cu legea care este in vigoare de multe luni in mai multe localitati din tara,nu numai la noi in Iasi.Si nu as dori ca medicii cand vei ajunge pe mana lor sa iti transmita mars de la tratament ca este ilegal sa porti masca in spatii aglomerate chiar si in aer liber.

Adauga un comentariu