Economic Local

Ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă au noi șanse de angajare. Sunt disponibile 809 posturi în construcții, servicii, confecții și industrie

Publicat: 13 mai 2022
sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca Iasi
Ieșenii au la dispoziție, în perioada 15 – 18 mai 2022, noi locuri de muncă. Dintre acestea, 70 sunt dedicate persoanelor cu studii superioare, iar 739 ieșenilor cu studii medii

Ieșenii au la dispoziție, în perioada 15 – 18 mai 2022, noi locuri de muncă. Dintre acestea, 70 sunt dedicate persoanelor cu studii superioare, iar 739 ieșenilor cu studii medii. Persoanele cu studii superioare au șansa să se angajeze în domeniul IT. În schimb, ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă și au studii medii pot alege să activeze în construcții, în domeniul serviciilor sau în industrie.

În ultimele luni, tot mai multe locurilor de muncă au început să fie disponibile în Iași. Astfel, dacă la începutul anului 2022, erau vacante puțin peste 400 de locuri de muncă, în perioada 15 – 18 mai 2022, ieșenii au la dispoziție 809 posturi vacante. De asemenea, ca de obicei, firmele ieșene au mai mare nevoie de angajați cu studii medii, cea mai mare nevoie de personal existând în domeniul construcțiilor.

Ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă se pot angaja în construcții, domeniu în care sunt vacante 338 de posturi

Pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a fost făcută publică o nouă listă cu locurile de muncă, disponibile în perioada 15-18 mai 2022. În acest interval, sunt vacante un total de 809 locuri de muncă, dintre care 338 sunt adresate persoanelor care doresc să muncească în construcții. Firmele de construcții ieșene au nevoie atât de muncitori calificați, cât și de persoane necalificate. Astfel, ELMAR SRL dorește să angajeze constructor de acoperișuri. Pentru a ocupa acest post nu este necesară experiența. Totodată, firma ieșeană are disponibil și un post de constructor structuri monolite, nici în acest caz nefiind necesară experiența pe un post similar. Ieșenii se pot angaja și pe postul de faianțar, unde ELMAR SRL are un post disponibil. Firma dorește să angajeze și instalator termic, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, instalator încălzire centrală și gaze, instalator apă canal, montator placaje interioare și exterioare și montator pereți și plafoane din ghips carton.

Firma vrea să angajeze și un fierar betonist, care să aibă studii medii și experiență în domeniu. Totodată, ELMAR SRL angajează și un inginer constructor, cu studii superioare, fără experiență. Inginer construcții CCIA angajează și firma DAS SRL, care mai are nevoie și de inginer energetician, inginer instalații și inginer mecanic. DAS SRL are disponibile locuri de muncă și pentru persoanele cu studii medii. Astfel, firma dorește să angajeze și un sudor, șofer de autocamioane de mare tonaj, muncitor calificat și un macaragiu.

Pentru ieșenii cu studii superioare, AJOFM Iași a făcut publice 70 de locuri de muncă

Pentru persoanele cu studii superioare din Iași, până pe 18 mai 2022, AJOFM a publicat 70 de locuri de muncă. Doritorii se pot angaja pe posturi precum programator, manager proiect, în cadrul companiei KATTY FASHION SRL, sau proiectant sisteme de securitate, la STEFAN SECURITY SRL.

Persoanele cu studii superioare, care cunoscut limba engleză, germană sau franceză, pot să aplice și pentru postul de operator procesare text și imagine, disponibil în cadrul companiei HCL TEHNOLOGIES ROMANIA SRL. Ieșenii cu studii în domeniul juridic, care își caută un loc de muncă, au șansa să se angajeze în cadrul DAS SRL, pe postul de consilier juridic. DAS SRL angajează și un economist, cu studii superioare și fără experiență. De asemenea, în cadrul DAS SRL, este vacant și un post de contabil. Cine dorește să ocupe această funcție nu trebuie să aibă experiență. Contabil dorește să angajeze și FRAROM INTERNATIONAL EST SRL.

Un post de economist este vacant și în cadrul TERMO-SERVICE SA. Persoanele care doresc să se angajeze pe acest post trebuie să aibă studii superioare în domeniu, precum și o experiență de minimum 3 ani pe un post similar. Ieșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă se pot angaja și ca frizeri, gestionari depozit, ospătari sau recepționeri.
Comentarii
  • la locurile astea de munca sunt adaugate si locurile de munca ocupate „in familie”? nu este nici o institutie care sa verifice sau sa vada ca o famile …..are 3-4 angajati in AJOFM? contabila,sotul ei , fiul si o nepoate/fina ce o mai fi (si cat de curand se va face un post definit pentru unul din cei doi….)

Adauga un comentariu