Economic Local

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție sute de locuri de muncă vacante! Cele mai multe posturi sunt pentru agenții de securitate, femei de serviciu sau vânzătoare

Publicat: 17 dec. 2021
Sediul AJOFM Iași
AJOFM Iași a publicat o nouă listă cu locurile de muncă vacante din această perioadă

Sute de locuri de muncă vacante au fost postate pe site-ul AJOFM. Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție cele mai multe posturi ca agenți de securitate, femei de serviciu sau vânzătoare. Numărul locurilor de muncă disponibile în această perioadă s-a redus semnificativ față de cele postate de angajatori în urmă cu 3 luni

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție 462 de posturi vacante. Pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași au fost publicate noile oferte de muncă ale angajatorilor din Iași. Cele mai multe sunt pentru cei care vor să se angajeze ca agenți de securitate, femei de serviciu sau vânzătoare. Astfel, companiile Akyle Security, Casa Auto și Stefan Security caută agenți de securitate. În ceea ce privește posturile de femei de serviciu, printre companiile din Iași care caută astfel de angajați sunt Alfa Clear SRL, Consultmed SRL sau farmacia Adriana. Firmele Complex Tudor Aliment, Fulger Miralex SRL, I.I Zaharia Elena și Symco&Start SRL vor să angajeze vânzătoare sau vânzători.

Salariile pentru aceste posturi sunt cuprinse între 1.800 și 2.000 de lei, salariul net. În domeniul serviciilor se fac cele mai multe angajări, în această perioadă fiind disponibile 150 de posturi. De asemenea, în confecții se caută 51 de angajați. Eco Cleaning SRL caută croitor, Belum Dan SRL și Katty Fashion, confecționer, iar Confecții Integrate Moldova SRL Iași și Maxwell Textiles SRL angajează confecționer asamblor articole din textile.

În domeniul construcțiilor, în continuare sunt multe posturi disponibile, fiind vorba de 178 de locuri de muncă vacante

Angajatorii caută zugravi, zidari, ingineri sau dulgheri, fierar betonist și electricieni. Das SRL, Elmar SRL, Inbit SRL și Spiroca SRL angajează zidari, iar zugravi se pot angaja în companiile Remus Batiment SRL și Spiroca Elmar SRL. De asemenea, Prima Construct SRL și Das SRL caută ingineri sau fierar betonist. Salariile oferite de angajatorii din domeniul construcțiilor sunt cuprinse între 2.500 și 6.000 de lei lunar. Expleo România și HCL Tehnologies România caută inginer de sistem în informatică, iar National Paints Factories Company SA și Symco&Star SRL vor să angajeze manipulant marfă.

Frarom International caută operator introducere și validare date. Alte posturi vacante în această perioadă sunt cele din industrie, 69 de locuri de muncă, și 14 în domeniul asistenței sociale. Una dintre cele mai mari companii din Iași care a făcut restructurări din cauza pandemiei COVID-19 este Delphi, actualul Borgwarner. Unul dintre inginerii concediați anul trecut spunea, într-o ediție anterioară BZI, că pandemia a fost de fațadă pentru disponibilizările celor câteva sute de persoane.

Datele furnizate de AJOFM arată că, în luna noiembrie 2021, rata șomajului din Iași era de 2,68 la sută

În luna noiembrie 2021 s-au înregistrat 7.923 de șomeri. Astfel, 13 la sută din șomeri sunt persoane care primesc indemnizații, aproximativ 1.000 de persoane, iar restul șomerilor sunt înregistrați, dar nu primesc bani de la stat, fiind neindemnizabili. Cei mai mulți șomeri sunt din mediul rural, 84 la sută, și restul, din mediul urban. Cei mai mulți șomeri din Iași sunt bărbați și provin din mediul rural. De asemenea, 3.800 de persoane șomere au peste 50 de ani, iar alți 201 ieșeni fără serviciu au între 25 și 29 de ani. Potrivit specialiștilor din domeniul muncii, rata șomajului înregistrată în luna noiembrie 2020 era de 3,07 la sută, mai mare față de cea din noiembrie 2021. Un bărbat din Iași, care are 65 de ani și se apropie de pensionare, este cel mai vârstnic șomer.
Adauga un comentariu