Local

Iesenii cer prelungirea programului RATP pe timp de noapte

Publicat: 15 sept. 2016
1

Mai multi ieseni au solicitat municipalitatii si sefilor regiei de transport ca autobuzele sa poata circula si pe timp de noapte. Iesenii au initiat si o petitie in acest sens, cerand autoritatilor introducerea autobuzelor dupa ora 22:30, macar pentru inca trei ore.

„Problema care sta la baza petitiei este ineficienta mobilitatii pe timp de noapte în municipiul Iasi. Autobuzele care circula la sfârsit de program sunt deseori pline. Dupa ora 22:30 singurul mijloc de transport ramâne taxiul, care nu reprezinta cea mai economica varianta. Obiectivul petitiei este de a atrage atentia autoritatilor, în vederea prelungirii programului de transport în comun în orasul Iasi. O astfel de masura ar creste mobilitatea pe timp de noapte si ar oferi o optiune sigura de transport nocturn. În acelasi timp, o mobilitate crescuta pe timp de noapte ar creste atractivitatea orasului si ar putea dinamiza economia. Solutia propusa consta în conectarea cartierelor principale cu centrul orasului prin autobuze nocturne, tramvaiele fiind prea zgomotoase, dupa ora 22:30. Pentru fezabilitatea masurii luate, se pot introduce curse pilot cu tarife nocturne si prelungirea programului actual cu 2-3 ore”, se arata in solicitarea respectiva.

Reprezentantii municipalitatii au aratat ca proiectul ar urma sa fie analizat, insa regia se confrunta in prezent cu un numar redus de personal. „Nu am primit inca nimic oficial pe aceasta tema, insa este o varianta pe care o sa o luam in calcul. Credem ca se poate face fata la numarul de autobuze, problema fiind insa legata de numarul mic de soferi pe care ii are in prezent”, a mentionat viceprimarul Radu Botez.

Comentarii
  • Ar trebui trei schimburi de soferi si nu sunt nici ptr doua schimburi.Nu sunteti intregi la cap cu solicitari de astea.Noaptea plimbati-va cu taxiurile daca nu aveti somn.

  • ar trebui prelungit cu inca macar o ora circulatia cu transportul..sunt persoane care lucreaza pana la orele 23 zilnic si lear fi de folos un ultim transport de la ora 23:30

Adauga un comentariu