Eveniment-Social

Iesenii, chemati din nou la vot! Consiliul Local a fost dizolvat!

Publicat: 03 aug. 2014
1

@ Locuitorii unei comune iesene au ramas fara cei pe care i-au ales in urma cu doi ani @ Un scandal politic a degenerat, iar intreg Consiliul Local a ajuns sa fie dizolvat

Locuitorii unei comune din judetul Iasi vor fi nevoiti peste cateva saptamani sa iasa din nou la vot pentru a alege o noua structura a Consiliului Local. Magistratii ieseni au decis dizolvarea Consiliului Local din comuna Cozmesti dupa ce alesii au refuzat in repetate randuri sa se prezinte la sedinte. Conform legii, Consiliul Local se dizolva automat daca nu se intruneste de trei ori la rand. In ultimul timp, consilierii din Cozmesti au boicotat sedintele de plen, iar autoritatea locala nu a mai putut lua vreo decizie in beneficiul comunei.

Cel mai probabil, alegerile respective vor fi organizate in luna noiembrie, odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale. Pentru desfasurarea alegerilor ar fi nevoie de o Hotarare de Guvern, care nu a fost emisa inca. Chiar si asa, partidele politice din judetul Iasi se pregatesc de alegeri in Cozmesti. Una din formatiuni este si Partidul Conservator, decis sa mearga singur in aceasta campanie. „Vom candida in 2016 singuri la alegerile locale. Primul pas il vom face, probabil, in luna noiembrie, la Cozmesti, unde vor fi organizate alegeri pentru Consiliul Local. PSD si UNPR vor merge singuri. Oricum, la nivelul judetului Iasi vom face alianta doar cu PSD si UNPR si unde va fi nevoie cu PP-DD, partid aliat cu PSD. Nu vom face aliante cu partidul lui Johannis si al lui Blaga”, a mentionat Vasile Salaru, presedintele organizatiei judetene a Partidului Conservator. In Cozmesti, Consiliul Local are 12 alesi, dintre care patru de la PDL, doi de la PP-DD, doi de la PNL, doi de la PC, unul de la PP si unul de la PSD. Scandalul in CL Cozmesti a plecat de la inlocuirea unui ales liberal. Dupa ce un fost consilier a demisionat, actualul CL nu a mai dorit validarea reprezentantului PNL.

De atunci, Consiliul nu s-a mai intrunit, iar recent a fost dizolvat. Primarul Valeriu Enciu are si el problemele lui cu justitia. Acesta se afla in plin proces cu statul dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate si este la un pas sa-si piarda functia. O decizie definitiva in acest sens va fi data de instanta suprema in perioada urmatoare.

Comentarii
Adauga un comentariu