Eveniment-Social

Iesenii, chemati sa doneze sange. Iata care este situatia la nivelul Iasului

Publicat: 20 mai 2019
1

In ultima perioada, numarul iesenilor care aleg sa mearga la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi pentru a dona cantitatea de 450 ml de sange este intr-o continua scadere, iar acest lucru reprezinta un motiv de ingrijorare atat pentru medicii ieseni, cat si pentru pacientii aflati pe patul de spital, care au nevoie de tratament sau de o interventie chirurgicala.

Cadrele medicale trag un semnal de alarma si ii indeamna pe toti iesenii sa treaca pragul CRTS Iasi, deoarece sute de pacienti au nevoie de o mana de ajutor.

Vezi si: Exclusiv! Incident la Iasi! O tanara a cazut intr-un autobuz – FOTO, VIDEO

De la inceputul anului pana in prezent, la CRTS Iasi s-a inregistrat o medie zilnica de aproximativ 50 de donatori, numar care nu este de ajuns pentru a acoperi necesarul existent la nivelul judetului Iasi.

Totodata, aceasta medie a donatorilor a crescut doar in momentul in care la CRTS au fost organizate campanii speciale de donare, in cadrul carora iesenii s-au mobilizat si au reusit sa doneze cantitati importante de sange. In aceste conditii, toti iesenii care sunt eligibili pentru a dona sange sunt rugati sa mearga la unitatea medicala ieseana.

Adauga un comentariu