Economic Local

Ieșenii cu studii medii au mari șanse de angajare: AJOFM a făcut publice peste 700 de posturi

Publicat: 20 mai 2022
o imagine cu agentia pentru ocuparea fortei de munca Iasi
În perioada 18-25 mai 2022, ieșenii au la dispoziție 815 locuri de muncă. Dintre acestea, 82 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, iar 733 persoanelor cu studii medii

Până pe 25 mai 2022, ieșenii au la dispoziție 815 locuri de muncă. Dintre acestea, 82 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, iar 733 ieșenilor cu studii medii.  Persoanele cu studii superioare pot alege să se angajeze în domeniul juridic, în construcții, pe posturile de inginer CCIA, în domeniul economic sau în IT. La polul opus, ieșenii cu studii medii pot să-și găsească cu ușurință un loc de muncă în domeniul construcțiilor sau în domeniul serviciilor.

În ultimele luni, ieșenii au tot mai multe șanse să se angajeze. Dacă la începutul anului 2022 erau vacante puțin peste 400 posturi, în prezent, numărul acestora s-a dublat, ieșenii având la dispoziție, până pe 25 mai 2022, nu mai puțin de 815 locuri de muncă. Ca și în alte perioade, firmele ieșene sunt interesante să angajeze persoane cu studii medii, în acest sens fiind făcute publice pe site-ul AJOFM peste 700 de posturi.

Ieșenii cu studii superioare pot alege dintre 82 de locuri de muncă vacante

Ieșenii cu studii superioare au posibilitatea ca, până pe 25 mai, să aleagă dintre cele 82 de locuri de muncă vacante. Doritorii unui nou loc de muncă au la dispoziție 2 posturi de consilier juridic, în acest sens firmele care fac angajări fiind: DAS SRL și TERMO-SERVICE SA. Persoanele care au absolvit studii economice pot alege să se angajeze în domeniul contabil, contabil sau contabil șef, în cadrul companiilor DAS SRL, FRAROM INTERNATIONAL EST SRL și TERMO-SERVICE SA.  Firma DAS SRL angajează și economist. Persoanele care doresc să aplice pentru acest post trebuie să aibă studii superioare; postul nu necesită experiență. De economist are nevoie și TERMO-SERVICE SA. Firma HCL TEHNOLOGIES ROMANIA SRL angajează operator procesare text și imagine, programator, post care necesită studii superioare, o experiență de un an și cunoștințe avansate de limbă engleză, precum și specialist IT. Întreprinderea STEFAN SECURITY SRL dorește să angajeze proiectant sisteme de securitate. Ieșenii cu studii superioare au șansa să se angajeze și în cadrul firmei TYALY SRL, care angajează arhivist. Locuri libere pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile și în domeniul construcțiilor, unde PRIMA CONSTRUCT AG SRL și PRIMA CONSTRUCT SRL doresc să angajeze inginer CCIA.

Ieșenii cu studii medii au tot mai multe șanse să se angajeze în domeniul construcțiilor

Pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) au fost făcute publice 733 locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii. Ca în mod obișnuit, cele mai multe locuri de muncă vacante se adresează persoanelor care doresc să lucreze în construcții, în acest domeniu fiind disponibile 343 de posturi. ELMAR SRL dorește să angajeze constructor de acoperișuri, constructor structuri monolitice, dulgher, faianțar, instalator apă canal, instalator încălzire centrală și gaze, instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, izolator termic, montator pereți și plafoane din ghips carton și muncitor necalificat. Numeroase locuri de muncă oferă și firma PRIMA CONSTRUCT SRL, care are vacant un post de muncitor necalificat, două posturi de sudor, un post de lăcătuș și unul de fierar betonist.

De forță de muncă este nevoie și în domeniul industriei, unde firmele au în plan să angajeze 128 de persoane. De asemenea, persoanele cu studii medii sau cu studii generale pot alege dintre cele 9 locuri de ajutor de bucătar. În perioada 18-25 mai 2022, este vacant și un post de ajutor ospătar, în cadrul HOTEL ORIZONT SRL. În domeniul serviciilor, sunt disponibile și 5 posturi de bucătar. Ieșencele care doresc să în domeniul hotelier se pot angaja drept cameriste, în acest sens făcând angajări hotelurile ORIZONT, IMPROIECT SRL, TERRA IAȘI și MICUL VERDE.
Adauga un comentariu