Eveniment-Social

Ieșenii din zona metropolitană se solidarizează! Aceștia caută voluntari pentru acțiuni umanitare în perioada epidemiei de coronavirus

Publicat: 26 mart. 2020

Ieșenii din zona metropolitană se solidarizează! Aceștia caută voluntari pentru acțiuni umanitare în perioada epidemiei de coronavirus. Este și cazul Asociației Rediu lui Tătar, din care face parte și cercetătorul, respectiv istoricul Marius Chelcu de la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” Iași. Totul se întâmplă în localitatea Rediu, dar este făcut apel și la alți cetățeni.

„A intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, prin care restrânge și mai mult mișcarea populației, deplasarea fiind permisă doar în cazurile speciale prevăzute în textul legislativ. Grupele vulnerabile, care necesită cu prioritate asistența autorităților și societății sunt:

– persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, mai ales cele singure, lipsite pe posibilități materiale, de rude și apropiați sau cele care nu se pot deplasa singure, persoanele aflate în izolare la domiciliu. În aceste circumstanțe, Asociația Rediu lui Tătar, urmând scopul înființării, se pune la dispoziția locuitorilor comunei Rediu, aflați în categoriile de risc menționate, pentru a le asigura acestora aprovizionarea cu produse de strictă necesitate”, arată membrii asociației.

Pe de altă parte, se face un apel pentru recrutarea de voluntari, care, pe temeiul aceleiași Ordonanțe, Art. 1, paragraful g), prin care este permisă deplasarea persoanelor în scop umanitar sau de voluntariat, Asociația Rediu lui Tătar le va elibera o adeverință, iar declarația pe proprie răspundere va fi completată de către voluntar cu datele specifice fiecărei misiuni. Corespondența se va face la: e-mail: rediu.iasi@gmail.com.loading...

Adauga un comentariu