News Flash:

Iesenii fug de CET

7 August 2008
1596 Vizualizari | 3 Comentarii
• In ultimii opt ani, tot mai multi ieseni au renuntat la sistemul centralizat de termoficare • Din anul 2000 pana in prezent, un numar de peste 30 mii de locatari s-au debransat de la SC CET Iasi SA • In acelasi timp, de la inceputul anului pana la finalul lunii iunie, peste cinci mii de ieseni au solicitat bransarea la E.ON Gaz SA
In ultimii opt ani, tot mai multi ieseni au renuntat la sistemul centralizat de termoficare. Astfel, din anul 2000 pana in prezent, un numar de peste 30 mii de locatari s-au debransat de la SC CET Iasi SA, desi unitatea furnizoare de agent termic sustine ca majoritatea debransarilor sunt ilegale. In acelasi timp, foarte multi ieseni au ales sa-si racordeze locuinta la sistemul de distributie a gazelor naturale. Numai de la inceputul acestui an pana in prezent, mai bine de cinci mii de persoane au solicitat catre E.ON Gaz SA bransarea la gaz. "Evolutia numarului clientilor E.ON Gaz Romania din municipiul Iasi este intr-o continua crestere. Astfel, de la inceputul anului 2008 si pana la sfarsitul lunii iunie au fost inregistrati peste 3,4 mii clienti noi. Totodata, in aceeasi perioada am avut un numar de aproximativ 5900 de noi cereri de racord la sistemul de distributie a gazelor naturale", a precizat Corneliu Zait, purtator de cuvant al E.ON Gaz SA. Conducerea SC CET Iasi SA sustine ca la mai multe asociatii de proprietari din oras se realizeaza debransari ilegale. Practic, reprezentantii unitatii iesene de termoficare reclama ca firmele ce realizeaza aceste debransari nu au avizul CET Iasi SA. "Majoritatea debransarilor sunt ilegale, iar sumele solicitate de firme pentru serviciile prestate sunt ilicite, deoarece nu au avizul CET. Multe debransari se fac fara ca locatarii sa obtina acordul vecinilor si sa-si plateasca la asociatie toate sumele restante. De asemenea, de multe ori nu se realizeaza corectarea dereglarilor la instalatii, iar locatarii nu mai contribuie la plata cheltuielilor comune. Toate aceste aspecte sunt incalcari ale legislatiei. In plus, legea arata ca debransarea se executa doar de catre furnizorul de energie termica", se arata intr-un comunicat de presa emis de SC CET Iasi SA. Trebuie precizat ca numarul clientilor E.ON Gaz Romania SA a crescut constant in ultimii trei ani, in timp ce numarul persoanelor care sunt bransate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic din Iasi este intr-o continua scadere. Conform datelor statistice, la sfarsitul anului 2005, cifra totala a clientilor E.ON Romania SA se apropia de 1,26 milioane, iar la sfarsitul anului 2007 acest numar era mai mare cu circa noua la suta, apropiindu-se de cifra de 1,37 milioane clienti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Popescu  | #40273
Trebuie sa se cunoasca urmatoarele:
-cadura cedat de coloanele din apartamente variaza de la 25% parter la 2% ultimul etaj.
-Aceste procente cresc odata cu debransarile.
-Energia termica in subsoluri cedata de conducte izolate este de 7-12 %
- Dezechilibrarea sistemului conduce la difernte de consum de 20-49%.
- Singura solutie viabila este distributia pe orizontala care trebuie facut obligatoriu in carul proiectelor de reabilitare termica.Aceasta solutie permite utilizarea resurselor regenerabile ( solare pompe de caldura ,EMP, etc) care reduc costul energiei termice
-La montarea repartitoarelor firmele prestatoare trebue sa efectueze echilibrarea hidraulica - sa efectuat macar la un bloculet ????.
-realizarea de firmele de administratie a proiectelor de accesare a fondurilor europene pentru reabilitarea cladirilor , inclusiv distributia pe orizontal si utilizarea resurselor regenerabile.
- infiintarea la nivelul judetului si a primarie a unui serviciu energetic care sa se ocupe de aceste probleme efectiv .
Acum la ridicarea subventiilor este dificil ,dar este necesar sa se urgenteze aceste lucrari pina nu este prea tirziu.
Maria  | #40274
Un lucru ar trebui sa spuna CET SA. Chiar acest furnizor, care acuza constant asociatiile, au facut debransari pentru montare centrale de apartament, fara acordul proprietarilor si fara avizul asociatiei. Depinde de pile. Sa faca conventii individuale si sa nu paseze raspunderea de la unii la altii.
ariadna  | #40275
stimati conducatori ai cet iasi cind factura emisa de dvs pt caldura consumata va fi cea reala comparabila cu factura de gaz primita de cei de la gaz, populatia iasului se va intoarce la sistemul centralizat. O populatie din ce in ce mai saraca nu doreste sa tina in spate un colos ineficient ca CEt-ul si salariile aberante luate de cei ce muncesc acolo( in comparatie cu salariile celor multi care cotizeaza sa o duceti bine).Am mai spus ca CET-ul face facturile dupa cum doresc si nu dupa consum si in sprijinul acestei afirmatii am facturi pt apa calda unde un metru cub de apa calda in luna mai a fost mai scump decit in februarie( cind am avut pretul cel mai mare din iarna )
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2842 (s) | 22 queries | Mysql time :0.166321 (s)