Actualitate

Iesenii il pot ajuta pe acest micut sa aiba o noua sansa la viata! Medicii i-au mai dat putin timp – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 ian. 2016

@ Destinul pare a fi crunt cu acest micut, care este la inceput de drum @ A fost diagnosticat cu o boala rara, iar parintii au nevoie disperata de ajutor financiar, pentru ca baiatul sa urmeze tratament

Situatie disperata in sanul unei familii din Iasi, care are mare nevoie de ajutorul tuturor. Un baietel de doar 3 anisori a fost diagnosticat cu o boala foarte grava si are nevoie de a ajunge urgent in Cehia, pentru a putea incepe tratamentul. Calvarul familiei Rinder a inceput in vara anului trecut, cand baietelul lor, Cristian Andrei, a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica cu celule B mature, denumita si limfom Burkitt.

Desi a urmat neintrerupt tratamente peste tratamente, medicii din Romania nu i-au dat baietelului nicio sansa, precizandu-le parintilor ca au fost epuizate toate tipurile de tratament disponibile la noi in tara. Neputand sta cu mainile in san, parintii au cautat ajutor si in spitalele din strainatate, insa pretul este mult prea mare pentru o familie cu un venit mediu.

„A facut chimioterapie la Spitalul Sf. Maria din Iasi, dupa primele doua luni, rezultatul era incurajator, insa nu dupa mult timp i-a aparut o formatiune noua in obraz. La biopsie a relevat celule tumorale Burkitt. Au fost transferati de urgenta la Spitalul din Timisoara, baiatul, nora si nepotelul, pentru a putea beneficia de un alt tratament. Daca raspundea pozitiv organismul, putea fi vorba de un transplant de maduva, insa nu are nicio sansa. Acesta este raspunsul medicilor. Boala a tot progresat, in ciudat curelor de chimioterapie. Pe scurt, medicii au zis clar ca in Romania nu mai exista alt tratament, sa asteptam inevitabilul”, povesteste printre lacrimi Vasile Rinder, bunicul baietelului Cristian Andrei.
 
O sansa de supravietuire: 80.000 de euro

De sapte luni de zile, parintii micutului s-au mutat la Timisoara, pentru a putea fi aproape de medicii de acolo, care inca lupta pentru a-l insanatosi. Mama, Bianca, este internata cu baietelul in spital, iar tatal sta in gazda, pentru a putea fi alaturi de ei. Medicii au inceput sa ii administreze un tratament mai puternic, insa fara rezultate. Pentru a nu pierde sansa de a-l putea trata, parintii au contactat mai multe spitale din Europa si din Statele Unite ale Americii, care l-ar putea trata pe micut de boala necrutatoare.

„Din toate e-mail-urile trimise spitalelor care fac studii clinice, doar doua ofera o sansa cat de mica: in Cehia si SUA. In Cehia costa 80.000 de euro pentru doar patru luni de tratament. In America, de la spitalul din Boston, ni s-a spus ca exista un studiu clinic disponibil, dar ar trebui sa ne deplasam acolo pentru evaluarea starii actuale de sanatate, cu toate costurile aferente”, continua bunicul micutului.

Oricine are posibilitatea, ii poate ajuta

Parintii baietelului au nevoie disperata de ajutorul tuturor care binevoiesc sa doneze. Acestia au deschis mai multe conturi la banca, in lei si in valuta, in speranta ca vor gasi persoane care ii vor ajuta sa ii ofere lui Cristian o noua sansa la viata pe care o are inainte. Si pe conturile de socializare au aparut grupuri pentru a-l ajuta pe Cristian, prin mai multe licitatii, iar banii au ca destinatie conturile parintilor. „Timpul, din pacate, este scurt. Nu avem nicio posibilitate sa platim prima transa de 20.000 de euro. Au zis ca sansele de supravietuire sunt de vreo trei-patru saptamani, ar trebui foarte repede sa plecam in Cehia”, povesteste Vasile Rinder.

Conturile in care se poate dona sunt:
RO53INGB0000999901158234 (lei) – Rinder Bianca Andreea
RO37RNCB0718113242590001 (euro) – Rinder Ionut
RO10RNCB0718113242590002 (usd) – Rinder Ionut
Swift: RNCB RO BU
Contul de paypal: [email protected]

Comentarii
  • Cred că biserica poate ajuta din când în când câte un copilaş nevinovat şi atât de necăjit. Cel puţin aşa ar trebui. Bani sunt destui în zona asta şi o faptă caritabilă ar fi binevenită în faţa lui Dumnezeu.

  • Cu toții suferim de câte ceva! Dar cum e posibil ca mama, după n ecografii, să nu fi suspectat nimic? M-am săturat de plânsetele uneie sau alteia… pentru faptul că au vrut să aducă un copil pe lume. Păi, când îl concepi, deja trebuie să te gândești că e o proporție 50-50. Naști, că ai vrut tu să perpetuezi specia umană…de parcă nu suntem miliarde pe Planetă…. În fine… și pe urmă bocete…. și „anonimi”.

  • Cu toții suferim de câte ceva! Dar cum e posibil ca mama, după n ecografii, să nu fi suspectat nimic? M-am săturat de plânsetele uneie sau alteia… pentru faptul că au vrut să aducă un copil pe lume. Păi, când îl concepi, deja trebuie să te gândești că e o proporție 50-50. Naști, că ai vrut tu să perpetuezi specia umană…de parcă nu suntem miliarde pe Planetă…. În fine… și pe urmă bocete…. și „anonimi”.

Adauga un comentariu