Eveniment-Social

Iesenii inca nu si-au platit facturile de iarna trecuta

Publicat: 01 oct. 2014
1

Tot mai multe asociatii de proprietari si locatari din Iasi se confrunta cu probleme financiare din cauza neplatii facturilor la utilitati de catre populatie. Cele mai grave probleme sunt cand vine vorba despre datoriile inregistrate de unele asociatii de proprietari la plata energiei termice, in acest gaz, facturile nefiind platite inca din sezonul de incalzire 2012 – 2013. In aceste cazuri exista riscul ca locatarii din mai multe blocuri sa fie deconectati de la serviciile de utilitati daca nu se fac acorduri de esalonare a datoriilor.

Reprezentantii operatorului de termoficare sustin ca practica nedistribuirii de caldura va continua si in aceasta iarna pentru clientii rau-platnici. „Dalkia isi mentine disponibilitatea de a incheia cu presedintii acestora protocoale de esalonare a debitelor in urma discutiilor avute pe aceasta tema, reuniuni in cadrul carora se discuta in detaliu cauzele pentru care respectiva asociatie a acumulat datoriile si perioada in care acestea vor fi achitate, in paralel cu plata facturilor curente. In lipsa acordurilor de plata esalonata a datoriilor, Dalkia se va vedea in imposibilitatea pornirii incalzirii la clienti care inregistreaza datorii„, precizeaza reprezentantii Dalkia Termo Iasi.

Comentarii
  • Face-ti plangere penala impotriva celor de la Dalkia deoarece legea nu le permite sa opreasca caldura.
    Asa ca, in coloana la Protectia Consumatorilor si Parchet sa reclamati Dalkia si Primarul.

  • Tovarasii de la Dalkia sa binevoiasca sa faca contracte individuale cu fiecare consumator si nu cu asociatia.Cei care vor sa consume sa plateasca pentru ceiace consuma sa nu astepte sa plateasca asociatiile din banii altora ce consuma ei.Dalkia sa nu mearga cu duhul blandetii si sa tolereze la infinit pe cei rau platnici.Nici o lege nu poate obliga un furnizor de servicii sa faca sericii gratis sau sa primeasca banii la sfantul asteapta.Cei care nu platesc sa fie debransati.La E-on daca nu platesti imediat te debranseaza si nu ii da nimeni in judecata sau sa ii reclame la parchet.S-a treminat cu pomenile de pe vremea comunistilor.

Adauga un comentariu