Eveniment-Social

Iesenii, invitati sa se vaccineze antigripal! Care este situatia in momentul de fata

Publicat: 19 nov. 2018
1

Iesenii sunt asteptati in continuare sa se vaccineze antigripal, intrucat sezonul rece a inceput, iar perioada de instalare a imunitatii este de aproximativ doua saptamani.

Astfel, cu ajutorul vaccinului, medicii ieseni sustin ca se pot evita situatii mai dificile, precum cele inregistrate anul trecut. Gripa, impreuna cu alte complicatii de sanatate, poate cauza chiar decesul. Pana in momentul de fata, situatia inregistrata este una pozitiva, iar numarul celor care aleg sa se vaccineze este in crestere.

Totodata, de mentionat este faptul ca, pana in prezent, s-au inregistrat peste 6.000 de cazuri de viroze respiratorii si peste o mie de cazuri de pneumonie.

Citeste si: Dupa un inceput de an dificil, statisticile s-au imbunatatit! Cate transplanturi renale s-au efectuat pana in prezent

"Facem precizarea ca, recent, a ajuns in Iasi si ultima transa de vaccin antigripal, ce consta in 36.990 de doze care vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. In total, pentru judetul Iasi s-au repartizat 78.240 de doze. Conform datelor centralizate, din luna septembrie si pana in prezent s-au vaccinat peste 30.000 de persoane din judetul Iasi", precizeaza reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Adauga un comentariu