Local

Iesenii isi asigura blanurile de nurca

Publicat: 28 aug. 2012
1

@ Iesenii sunt din ce in ce mai interesati sa isi asigure bunurile de valoare din locuinte @ Pe lista celor mai scumpe astfel de achizitii personale se numara tablouri, sculpturi, obiecte de arta, bijuterii si blanuri @ Unele femei si-au asigurat bijuteriile si pentru suma de 10.000 de lei

Criza economica nu se simte si in buzunarele iesenilor care au in locuinte mai multe bunuri de valoare. Colectionarii de tablouri, sculpturi, bijuterii sau blanuri de nurca sunt constienti de valoarea lor o data cu trecerea anilor si de aceea le „conserva” prin politele de asigurare pe care le fac la diverse societati din Iasi. Astfel, indiferent de suma, iesenii scot din buzunare cat este necesar pentru ca bunurile lor sa fie in siguranta. „Am avut si avem persoane care isi asigura astfel de bunuri pe sume destul de mari. Sunt constienti de valoarea lor si platesc lunar cat este necesar pentru asigurare”, a spus un broker de asigurari iesean. Sumele pe care acestia le platesc pentru aceste asigurari nu sunt deloc de neglijat si se achita in plus fata de prima de asigurare a locuintei. Astfel, daca pentru un apartament de 60.000 de euro, un client plateste in jur de 80 de euro lunar, pentru bijuteriile din aur plateste in plus 15 euro polita de asigurare. „Vorbim de cei care au bani constant si sunt constienti ca sunt bunuri de valoare, de aceea luna de luna platesc polita de asigurare. Daca o clienta si-a asigurat o suta, doua sute de grame de bijuterii in valoare de 10.000 de lei, poate sa primeasca jumatate din suma in caz ca se fura sau se intampla altceva cu ele. Daca are franciza, i se scade din despagubire valoarea francizei. Bineinteles ca trebuie sa declare la politie furtul in acest caz si dupa aceea se iau masuri si i se poate despagubi suma pentru acele bijuterii”, a spus Andrei Postelnicu, broker de asigurari.
Aceeasi situatie se intampla si in cazul unei persoane care are un tablou de 1.000 de euro si isi asigura locuinta de 60.000 de euro. Acesta plateste lunar 10 euro pe langa cei 80 de euro si poate fi despagubit in functie de suma pe care o asigura pentru tablou. Multi dintre cei care au blanuri si vor sa le asigure le aduc din Dubai si acestea pot sa valoreze intre 10.000 si 15.000 de euro. Bunurile sunt fotografiate separat si valoarea acestora este de asemenea calculata in functie de fiecare dintre acestea.

Adauga un comentariu