Titlurile zilei

Ieșenii nu au chef de muncă! Un om de afaceri ar angaja pe loc 100 de muncitori: „Am nevoie de oameni cât mai repede”

Publicat: 18 ian. 2021
Șantiere de construcții din Iași, unde angajatorii au nevoie de sute de persoane să lucreze
Marile companii din Iași vor să recruteze sute de persoane în această perioadă pentru a lucra în domenii precum construcții, industrie sau în firme de curățenie, altfel pierd contractele de milioane de lei

Angajatorii din Iași care au nevoie urgentă de personal oferă salarii ca în străinătate viitorilor angajați. Aceștia trebuie să respecte contracte importante, de sute sau milioane de lei, de aceea sunt presați să găsească personal calificat sau necalificat cât mai repede. Patronii din domeniile construcții, industrie sau ai firmelor de curățenie au nevoie de sute de angajați în această perioadă. Salariile oferite sunt cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei, lunar, în mână

În plină pandemie COVID-19, în timp ce unii patroni concediază angajații, alții se chinuie să găsească oameni noi în firmă. Angajatorii din Iași care au dezvoltat afaceri de succes în ultimii ani se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat sau necalificat. Din cauza faptului că au nevoie urgentă de angajați pentru că altfel ar pierde contracte importante, aceștia plătesc salarii la fel de mari ca și în străinătate numai să acopere nevoia de personal.

Unul dintre domeniile foarte bine dezvoltate în ultimii 4-5 ani, unde în permanență se caută specialiști, este cel al construcțiilor. Astfel, odată cu dezvoltarea pieței imobiliare și nevoia de noi angajați, patronii din Iași, fiind constrânși să găsească angajați, au căutat soluții pentru a finaliza proiectele imobiliare. Astfel, dacă unii au ales să angajeze și muncitori asiatici, alții vor să convingă oamenii pregătiți să se întoarcă în Iași și să rămână aici să lucreze sau să se angajeze pentru salariile mai mari oferite de angajatori.

Angajatorii din Iași riscă să piardă contractele de milioane de lei dacă nu găsesc rapid sute de persoane

Das Iași, o companie de 140 de milioane de lei, cu o medie de 200 de angajați, care face lucrări de instalații sanitare, vrea să recruteze 100 de angajați. Firma este deținută de antreprenorul Gheorghe Avram, care are nevoie de muncitori necalificați la spargerea și tăierea materialelor de construcții. Datorită contractelor încheiate de companie, afacerea s-a dezvoltat constant și a crescut și cererea de angajați. Potrivit directorului firmei, care încearcă de jumătate de an să angajeze, salariile sunt atractive.

„Și astăzi dacă vin, angajez 100 de persoane, îi angajez pe toți. Am nevoie de oameni cât mai repede. Ne trebuie angajați pentru toate tipurile de meserii și funcții, de la inginer până la muncitor calificat, dulgher, tâmplar, zidar. Avem mai multe proiecte în derulare și de aceea avem nevoie de atâția angajați”, susțin reprezentanții firmei.

Compania realizează lucrări care includ instalații sanitare pentru hipermaketuri, mall-uri, clădiri de birouri, fabrici. Portofoliul Das include proiecte realizate în România, dar și în Republica Moldova și Franța. Cifra de afaceri înregistrată în anul 2019 era de 30 de milioane de euro.

Irina Atudorei: „Primim telefoane și de la persoane care au lucrat în străinătate și vor să se angajeze la noi”

O altă firmă din domeniul construcțiilor, care caută de mai bine de jumătate de an între 20 și 30 de angajați noi, este Wooden&Roofing. Compania cu aproape 100 de angajați, cu lucrări atât în străinătate, cât și în Iași, în zona monumentelor și mănăstirilor, recrutează atât personal calificat, cât și necalificat. Salariile oferite sunt cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei, lunar. Irina Atudorei, director general al companiei Wooden and Roofing, susține că mulți dintre cei care vin la interviu au pretenții mai mari față de pregătirea lor.

„Noi oferim salarii atractive pe măsura competențelor celor care vor să se angajeze în compania noastră. Primim telefoane și de la persoane care au lucrat în străinătate și vor să se angajeze la noi, dar și de la persoane care nu sunt pregătite și vor salarii foarte mari. Noi îi punem la probă. Cei care trec se angajează. Avem o lucrare importantă la biserica de la Frumoasa și avem nevoie de oameni de calitate, mai derulăm lucrări și în afara țării. Ultima a fost în Franța”, spune Irina Atudorei.

Compania Mennekes, cel mai mare angajator din Iași, recrutează în total 300 de persoane

Compania Mennekes, care demara recrutările a 300 de angajați pentru fabrica din parcul industrial Miroslava, angajează în continuare aproximativ 50 de persoane pentru ca în luna februarie 2021 să înceapă producția. O parte din angajații companiei provin din rândul ieșenilor care au fost concediați în timpul pandemiei COVID-19 de la firmele din industrie și din fabrici din Iași. Grupul Mennekes are mai mult de 80 de ani de experiență și este considerat un pioner al electromobilității. Mennekes a dezvoltat ștecherul de încărcare „Tip 2”, care a devenit standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice în Europa în anul 2014. Compania este un furnizor de servicii complete de soluții inteligente de încărcare eMobility și unul dintre cei mai mari producători mondiali de ștechere industriale cu venituri de peste 160 de milioane de euro.

AJOFM Iași pune la dispoziția ieșenilor, în această perioadă, peste 300 de locuri de muncă vacante

Firma Clean Service din Iași este o altă societate care vrea să angajeze personal în această perioadă. Firma de curățenie angajează operatori de curățenie, atât bărbați, cât și femei, fiind 20 de posturi disponibile. Bărbații vor fi pentru echipa de intervenție și trebuie să dețină permis auto „categoria C”.

„Noi avem mai multe contracte cu companii mari, de aceea avem nevoie rapid de noi angajați. Angajăm doar persoane din împrejurimile Iașului”, susțin reprezentanții firmei de curățenie.

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție 90 de locuri de muncă vacante în domeniul servicii, alte 25 de posturi în domeniul confecții și 198 în industrie. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, cele mai multe posturi vacante sunt în domeniul construcții, unde patronii oferă 198 de joburi atât pentru persoanele cu studii medii, cât și pentru cele cu studii superioare.





Comentarii
 • Domnule manager Martinescu de la Maternitatea Elena din Doamna din Iași va rugam sa ne dati salariile pt luna Decembrie 2020. Avem rate la banci si datorii care nu suferă aminare. Va rugam mult ! Dvs ca manager nu stați in salariu când aveti 20.000 lei lunar plus alte beneficii . Semneaza un salariat .

 • Iaca titlu! Ieșenii vor să muncească! Nu vor rromii de la Slobozia(aprox 3000 de membri) Podu Iloaiei, Motca etc care mai bine fac combinații decât să pună mâna să muncească. Ia să introduci o lege prin care „fuga de a munci” să fie infracțiune să vezi cum fug toții din țară și rămânem curați. De ex: statul îți oferă 2 locuri de muncă iar dacă le refuzi, hop la pârnaie!

 • de ce ti-ar trebui inginer daca romanu’ oricum le stie pe toate ? din moment ce o echipa de ingineri este condusa de un economist, despre ce vorbim ? frustrarile sunt in orice domeniu si nu cred ca se va remedia discrepanta creata. Cum sa schimbi ce au stricat „altii” in 30 de ani in 5 ani ? nici in 10 nu ai putea… multumesc !

 • Nu știu ce salarii se plătesc în construcții la noi ,dar va pot spune că în Germania ,necalificat ridica un salar de 1900- 2200 euro la un program 10 ore pe zi ,nu am nici un interes să vă mint ,și va spun drept că nu am lucrat in România deloc în construcții.Acolo am învățat ,aici nu înțeleg un necalificat să-i dai sub 2000 lei e o mare bătaie de joc ,cum sa mai muncești în România,și se plâng că nu au forța de muncă .Să ia exemplu dim Germania.

 • O Parere:

  Eu cred ca si 15 milioane pe luna sunt bani buni pt. jobul asta. Problema e ca oamenii nu vor sa munceasca. Nu are rost sa oferiti salarii asa mari, ajung 10-15 mil. pe luna pt. aceasta munca! Doar nu sunt doctori?! Cam toata lumea lucreaza la privat pe minimu’ pe economie, vrei salariu „baban” mergi la stat (bugetar) [!!!]

 • Marea evaziune fiscală o găsim în domeniul construcțiilor și în domeniul pazei și protecție.Daca organele statului cu drept de control și-ar face treabă,sunt sigur că mulți patroni ari dispărea prin petenciare!! Verificați firmele de paza,acolo unde agenții lucrează cate 360de ore și primesc undeva la 2500de Ron…Din păcate pentru agenții de pază, polițiștii care vin în control se mulțumesc să le de-a tot lor amendă și după aceea să se mai și laude cu asta,dar nu fac nimic pentru a rezolva și problema ag.legata de Nr de ore care este ilegal,faptul că nu-și primesc banii.Cand ei la conștiința despre o ilegalitate te autosesizeze,ori sesizezi pe cineva competent.

 • Ziar de doi bani și rest.De ce mi ați șters comentariul? Este o publicitate ordinară a ziarului pentru locuri de muncă prost plătite sau neplătite la timp.

 • Das fitova n gură nici pana în prezent nu am primit toți banii de la voi

  Nu recomand
  E sclavie la Avram
  Muncești să i creasca curul mare lui si lui tarfffa de femeisa

 • Avram Gheorghe
  Agt
  Nici pana în prezent nu am primit toți banii de la voi
  Futuvaa n gura cu firma voastră
  E sclavie la das
  Se muncește pentru puola mica si curul mare a lyi ghita si a haitei de femeie
  Nu recomand

  Da mi banii hotule
  Il urmezi cât de curând pe nechita la zdup biule

 • Pt cel cu o parere, mai lasa bugetarii, ca nu e chiar asa, mai pune mana pe carte, vezi ca nu toti o freaca ca tine, daca sunteti nemultumiti, faceti ceva cu guvernul asta de dreapta, care nu au bani decat pt ei, nu maresc sal minim, ca sa aiba toti un sal minim decent, iar asazisii patroni sa nu se plinga ca dau bani si tin bugetarii, ca de fapt bugetarii se tin singuri cu impozitele care le platesc, iar marii patroni plimba ursu in Dubai si insule exotice si is bat joc de oameni, singurii care au facut ceva pt prostii de rand si pensionari sunt cei care sunt numiti ” CIUMA ROSIE”, dar cei care sunt de dreapta si au carat banii cu sacosa cum se numesc?, sau pe ei nu ii vedeti, ?, va meritati soarta.Doamne Ajuta!

 • Pe înțelesul tau cam așa stau treburile cu bugetul: sa zicem câ aduci in casa leafa care reprezintă bugetul statului.Alte venituri nu mai ai.In casa mai ai 2-3 membri de familie(care ar reprezenta bugetarii) și le dai lunar din leafa (bugetul ) bani de buzunar.Sa zicem că impozitezi sumele din urmă și le aduni la suma inițială(leafa )lunara.Calculeaza acum cu cât a crescut bugetul tau lunar după contributiile familiei ipotetice de mai sus.
  Și dacă ai adus vb. de cărți!Mai lasă Asii,Valeții,Decarii,Șeptarii……Pune mana pe o carte adevărată.Una cu coperți și multe pagini între ele.

 • Am bucur că au inteles cei care au citit acel articol. Că nimic nu este adevărat Domnii de la BZI , ați întrebat pe Domnul Avram ce salarii da la angajati ,,, muncitorii ? ,E normal să vă mintă ,.Forța de muncă este dar mai bine lucram in alte domenii , ne-am saturat sa fim SCLAVI lui Avram

 • Hopa o iesit S.C DAS-UL la iveala bai gheorge avram cand ai sa scapi de jegul ala de meneger de resurse umane(redenciuc) afara ai sa ai angajați pana atunci multe pagube îți doresc

Adauga un comentariu