Eveniment-Social

Iesenii nu se inghesuie sa ridice cardurile de sanatate

Publicat: 14 apr. 2015
1

La inceputul lunii martie zeci de mii de carduri de sanatate care nu au fost livrate prin posta au fost returnate la sediul Casei de Asigurari de Sanatate Iasi. Situatia nu prezinta semne de schimbare nici in luna aprilie. Iesenii nu se inghesuie sa ridice cardurile de la CAS.

„Din cele 56.000 de carduri de sanatate au fost ridicate de proprietari in jur de 1.100. Am creat un sistem informatic pe site-ul CAS unde titularii pot solicita cardurile de sanatate completand un formular online dupa care se vor prezenta la sediul nostru pentru a intra in posesia acestora”, declara ec. Robert Danca, director general CAS Iasi. Cererile sunt putine, avand in vedere ca de la 1 mai cardurile de asigurare de sanatate vor deveni obligatorii pentru a putea beneficia de servicii medicale.

Motivele nesolicitarii cardurilor sunt diverse. De la motive religioase si etice, la motive tehnice ce tin de distribuirea pentru cetatenii romani din alte tari. Pentru cei care refuza sa solicite si sa foloseasca cardul de sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate poate elibera, la solicitarea titularului, o adeverinta de asigurat cu valabilitate de trei luni de la eliberare. Aceeasi adeverinta poate fi folosita si de catre persoanele care nu au ridicat cardul din alte motive pana la data de 1 mai si vor sa beneficieze de un serviciu medical.

Cardul de sanatate impreuna cu codul PIN aferent sunt documente personale care valideaza calitatea de asigurat al titularului si nu trebuie instrainate sub nicio forma. Codul PIN trebuie tastat cu atentie, altfel la cinci tastari gresite cardul se blocheaza. Titularul poate solicita un alt card in urma pierderii, furtului sau deteriorarii celui existent. Pentru aceasta va trebui sa depuna o cerere si sa plateasca o taxa de 15 lei la Casa de Asigurari de care apartine.

Comentarii
Adauga un comentariu