Eveniment-Social

Iesenii nu se inghesuie sa-si plateasca impozitele locale

Publicat: 21 ian. 2000

Desi in aceste zile se astepta ca cei mai multi dintre ieseni sa se prezinte la ghiseele Finantelor Publice Locale, pentru a-si achita taxele si impozitele locale, acest lucru inca nu s-a intamplat. Pentru a evita eventualele aglomeratii, care anul trecut au creat mari probleme atat functionarilor de la Administratia Financiara, cat si contribuabililor, conducerea Finantelor Publice Locale a deschis trei noi centre de incasare.

Incepand cu 17 ianuarie, iesenii isi pot plati impozitele si taxele locale atat la centrul din bulevardul Stefan cel Mare cat si la noile centre aflate la parterul blocului 555, de pe soseaua Pacurari, pe strada Impacarii nr.2, bloc 907, tronson 2, si pe strada Han Tatar, la parterul blocului 370A. Taxele pot fi platite la oricare din aceste centre noi, indiferent de domiciliul contribuabilului.

In ceea ce priveste valoarea acestor taxe si impozite, printr-o hotarare a Consiliului Local Municipal Iasi de la inceputul lunii decembrie a anului trecut, s-a decis majorarea lor in functie de indicele inflatiei, noua valoare calculandu-se prin majorarea cu 150,6% a taxelor percepute, la care se efectueaza insa o reducere de 30%. In ceea ce priveste impozitul pentru teren, cresterea este cuprinsa intre 1.100 de lei metrul patrat pentru suprafetele situate in zona A, si de 750 de lei metrul patrat pentru cele situate in zona B.

La mijloacele de transport, pentru fiecare 500 de centrimetri cubi sau fractiune de capacitate sub 500 de cmc se va plati o taxa de 36.000 de lei pe an, in vreme ce pentru autobuze, microbuze, autocare sau camioane de orice fel se va plati o suma dubla; impozitul pe cladiri va cunoaste majorari intre 100.000 si 200.000 de lei, in functie de tipul si de dotarile cladirii.

In fine, in ceea ce priveste taxele pentru reclama, taxa pentru firma instalata la locul desfasurarii activitatii va creste de la 65.000 de lei la 98.000 de lei, iar taxa pentru reclama si publicitate practicata de catre agentii economici prin mijloace proprii a fost majorata de la 650.000 de lei pe an la 980.000 de lei pe an, singura ramasa nemodificata fiind taxa pentru publicitate, afisaj si reclama sub diverse forme, in valoare de 3% din contractul incheiat.loading...

Adauga un comentariu