Local

Iesenii pica pe capete la examenul auto

Publicat: 09 ian. 2015
1

Iesenii pica pe capete la examenul pentru obtinerea permisului auto. Anul trecut, nici macar un sfert din cei care au dat examen pentru obtinerea carnetului de sofer nu au reusit sa treaca de toate probele sustinute. Situatia este mult mai slaba fata de anul 2013, majoritatea celor care sustin examenul nereusind sa treaca la proba practica. In 2014, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Iasi au fost depuse 28.589 de dosare pentru obtinerea carnetului de sofer.

Din acestea, 25.995 au fost depuse pentru permisul la categoria B, restul de 2.594 pentru toate celelalte categorii. In alte 188 de cazuri, cei care au depus dosarul nu s-au mai prezentat la vreuna din probe. Statistica finala arata insa o scadere a celor care au reusit sa obtina permisul. Doar 6.723 de persoane au reusit sa-si ridice anul trecut carnetul de sofer, un procent de 23, 24 la suta din cei prezenti. In 2013, procentul de promovabilitate a fost de 24,10 la suta din cei care si-au depus dosarul de inscriere si au sustinut probele. In 2014, au fost respinse in urma probelor 22.054 dosare, dintre care 10.910 la proba teoretica si 11.144 la cea practica.

„Au mai fost depuse 20.688 de dosare in vederea inmatricularii autoturismelor, ceea ce a rezultat un procent cu 8,18 la suta mai mult fata de anul 2013. In vederea preschimbarii numerelor au fost depuse 1.829 de dosare, iar in ceea ce priveste radierea autoturismelor au fost depuse 2.266 de dosare. Din totalul autoturismelor ce urmau sa fie radiate, 41 au fost vehicule ce erau abandonate pe domeniul public”, a mentionat Marian Serbescu, directorul cancelariei prefectului de Iasi.

Comentarii
  • EXAMINATORI CA CIOBANU,NU FAC CINSTE SERVICIULUI,CORUPTI PANA UN NIVEL INCREDIBIL,NU MERITA UNII SA EXAMINEZE,CA CIOBANU,DE EXEMPLU UN CORUPT SUB COMANDA POLITICA,SI ALTI CATIVA ASEMENI LUI,RUSINE SERVICIULUI PERMISE IASI DL ZACORNEA SE FACE CA NU VEDE MAGARIILE DIN INSTITUTIE….DOMNULE PREFECT LUATI VA ROG ATITUDINE

  • Examenul la traseu se i-a al naibii de greu .. la sala , daca inveti treci foarte bine dar cand ajungi cu dumnealui in dreapta ta , uiti si cum te cheama.Ca sa treci trebuie mers la examen cu o nesimtire in tine ceva de groaza.. ca sa te afecteze nimic din atitudinea domnului examinator si nici ce zice el. Acum ceva timp am dat cu domnul Frij… mi se oprise motorul in panta si m-a dat jos dupa nici 3 minute de condus.Pai pana mea astept 2 luni sa dau examenul si dupa 3 minute ma cobori ? pai sunt mai bune alea care fac numai prostii si rad ca proastele la poarta noua?? si ele habar nu au sa parcheze nici din 20 miscari??

  • si inca ceva… nu inteleg de ce daca trec sala si pic traseul .. trebuie sa ma intorc din nou in sala? pai un examen deja promovat de ce trebuie repetat?? uite asa trece anul si nu apuci nici de 3 ori sa iei carnetul.. gura masii de soferie……

  • Comenteaza proba de sala doar puturosii si prostii.Daca nu te duce capul, nu e obligatoriu sa fii sofer, aici nu te poate ajuta tatucul care are cunotinte sus puse sau in mediul politic. Te poate plimba el cu masina. Proba pe traseu cere indeminare, nu ai reusit dupa mnimul de ore necesar, nu ai decit sa mai faci ore de conducere. Concluzia: SI din cauza voastra, cei care „vor sa ia taticu examenul, si voi sa conduceti” patimesc adevaratii soferi pina-n 30 de ani in privinta asigurarii RCA.

  • da ce plm.are treaba cazerul cu permisul atata timp cat eu nu am treaba cu accidentele rutiere.Toti care m-au examinat sau luat de azier de spuneai ca sunt judecatori nu examinatori.

Adauga un comentariu