News Flash:

Iesenii platesc peste doua miliarde de lei, lunar, pentru salariile functionarilor publici

20 Decembrie 1999
675 Vizualizari | 0 Comentarii
•Salariile functionarilor din primarie insumeaza lunar 1,7 miliarde de lei, iar anual peste 20 miliarde de lei •Aceasta suma reprezinta 7% din bugetul local •Pentru plata salariilor functionarilor din Consiliul Judetean se cheltuie aproximativ 400 milioane de lei lunar si cam 5 miliarde de lei, anual, ceea ce reprezinta peste 19% din bugetul judetean

Organigrama si statul de functii aprobate, in 1999, de Consiliul Local Iasi, prevede 510 posturi. Fondul de salarii alocat pentru plata salariilor functionarilor primariei a fost de 20 miliarde de lei. Lunar, lefurile salariatilor din primarie se cifreaza la aproximativ 1,7 miliarde de lei, reprezentind 7% din bugetul local, care este de 297 miliarde de lei. In schimb, pentru desfasurarea activitatii educationale in 117 unitati de invatamint a fost alocata suma de 50 miliarde de lei, pentru a.c., deoarece primarul municipiului Iasi a ajuns la concluzia ca "nu are bani". Necesarul solicitat de Inspectoratul Scolar Judetean a fost de 112,6 miliarde de lei. Mai nou, pentru serviciile aduse in "slujba" urbei si in "interesul" cetatenilor, consilierii municipali au considerat necesar ca functionarii publici din primarie sa beneficieze, la acest sfirsit de an, de prima. In acest sens, serviciul de resurse umane din cadrul primariei a fundamentat o documentatie, potrivit careia s-ar fi facut economii la cheltuielile de personal prin vacantarea unor posturi. In aceasta situatie, functionarii publici s-au ales cu prime de Craciun, care insumeaza 227 milioane de lei. Chiar daca este incalcata Legea 154/1998, privind salarizarea in sistemul bugetar, primarul si viceprimarii si-au alocat cite o prima de peste cinci milioane de lei, fiecare.

Functionarii din CJ tin pasul cu cei din primarie

Aparatul propriu al Consiliului Judetean este format din 142 de salariatii. Pentru aceeasi "munca istovitoare" in slujba cetateanului, s-au alocat lunar, pentru plata salariilor, aproximativ 400 milioane de lei. Fondul de salarii, estimat pentru anul in curs, a fost de aproape cinci miliarde de lei, reprezentind peste 19% din bugetul judetean care este de 25 miliarde de lei. Chiar daca ceilalti salariati ai institutiilor din subordine ( mai ales cele de cultura) s-au confruntat cu neplata salariilor, functionarii CJ si-au primit intotdeauna banii la timp. Iar pentru a nu se crea diferente intre functionarul din primarie si cel din CJ, presedintele CJ a hotarit premierea subalternilor sai. Suma care va fi alocata va fi de peste 200 milioane de lei. Deocamdata, presedintele si vicepresedintii CJ nu s-au gindit sa se autopremieze. Precizam ca Vladimir Tanasoiu primeste, lunar, un salariu de 10,1 milioane de lei, iar vicepresedintii cite de 9,1 milioane de lei, fiecare.
Marcela DONCIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013072 (s)