Economic Local

Iesenii pot depune proiecte in cadrul mai multor masuri pentru obtinerea fondurilor europene

Publicat: 11 mart. 2019
1

@ Persoanele interesate pot sa depuna cererile de finantare pana la sfarsitul lunii august

Una dintre masurile disponibile in cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) este submasura 4.2, care presupune investitii in modernizarea unitatilor de procesare. Suma disponibila este 29,6 milioane de euro, iar cei interesati pot depune proiecte pana la data de 30 iunie.

O alta linie de finantare prin intermediul careia AFIR primeste cereri de finantare este masura 4.3, componenta de infrastructura de irigatii, pentru care s-a depus pana in prezent un singur proiect in judet, in valoare de un milion de euro. Solicitantii interesati pot depune proiecte în limita plafonului de 288 milioane de euro, pâna la data de 31 august 2019, în limita fondurilor disponibile.

De asemenea, cei interesati pot depune cereri de finantare prin intermediul masurilor 16.1 si 16.1a- "Sprijin pentru înfiintarea si functionarea grupurilor operationale, dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese în sectorul agricol si în cel pomicol". Alocarea financiara aferenta celor doua linii de finantare este de aproximativ 12,5 milioane de euro si este disponibila pâna la data de 10 aprilie 2019 pentru masura 16.1 si 15 martie 2019 pentru masura 16.1a.

Citeste si: Fonduri europene de cateva milioane de euro, solicitate de fermierii ieseni

Pâna la data de 30 aprilie 2019, AFIR acorda sprijin financiar din fonduri europene pentru cooperarea între actorii din lantul de aprovizionare în sectorul agricol si cel pomicol, prin masurile 16.4 si 16.4a. Alocarea financiara cumulata pentru cele doua sectoare este de peste 11,4 milioane de euro.

Iesenii interesati de obtinerea fondurilor europene in cadrul acestor masuri pot depune cererile de finantare online pe pagina de internet a Agentiei, www.afir.info, pâna la data limita stabilita în anuntul de lansare aferent fiecarei sesiuni sau pâna la epuizarea fondurilor disponibile. In judetul Iasi au fost depuse 12 cereri de finantare in cadrul masurilor disponibile.

Adauga un comentariu