Economic Local

Iesenii pot obtine fonduri europene in cadrul a doua noi submasuri

Publicat: 08 sept. 2017

Fermierii care vor sa investeasca in afaceri cu fonduri europene au la dispozitie sume considerabile care-i pot ajuta in dezvoltarea business-urilor.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, versiunea consultativa a Ghidului solicitantului aferent submasurilor 16.1 „Sprijin pentru înfiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse” si 16.1a „Sprijin pentru înfiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese în sectorul pomicol” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citeste si : Iasul in topul judetelor privind accesarea fondurilor europene

Dupa finalizarea consultarii publice în data de 15 septembrie 2017 si ulterior analizarii propunerilor primite, se va lansa sesiunea în care se vor putea depune, pentru prima data în cadrul PNDR 2020, cererile pentru solicitarea fondurilor nerambursabile prin aceste linii de finantare. Sprijinul financiar va asigura promovarea inovarii si a cooperarii în sectorul agroalimentar, inclusiv în cel pomicol, prin dezvoltarea de proiecte pilot si de noi produse, practici si tehnologii de care este mare nevoie în agricultura.

Valoarea maxima a sprijinului acordat prin sM 16.1 si sM 16.1a pentru dezvoltarea proiectelor pilot, noi produse, procese si tehnologii este de 500.000 de euro/ proiect. Intensitatea sprijinului este 100 la suta nerambursabila pentru cheltuielile pregatitoare, pentru cheltuielile de functionare a cooperarii, dar si pentru cheltuieli generate de diseminarea rezultatelor.loading...

Adauga un comentariu