Local

Ieșenii pot primi mai ușor pensia acasă. Proiect lansat de Poșta Română în plină pandemie de COVID-19

Publicat: 26 oct. 2020
Conducerea Poștei Române a lansat un proiect menit să-i sprijine pe locuitorii județului Iași
Radu Ursanu, directorul Regionalei de Poștă Iași

În această perioadă în care România este lovită de pandemia COVID-19, conducerea Poștei Române a lansat un proiect menit să-i sprijine pe locuitorii județului Iași. Astfel, Regionala de Poștă Iași a emis o scrisoare deschisă ieșenilor prin care arată faptul că în scopul protejării vârstnicilor, poștașii pot veni acasă cu pensia în loc ca oamenii să fie nevoiți să se deplaseze la bancomat sau la ghișeele bancare

Scrisoare deschisă adresată persoanelor de vârsta a treia, cea mai vulnerabilă categorie în fața virusului SARS-COV-2. Regionala de Poștă Iași a arătat că în plină luptă cu virusul, vârstnicii din Iași ar trebui să se protejeze, iar în acest sens instituția a lansat și un proiect menit să vină în sprijinul acestei categorii a populației.
Poșta Română a emis o scrisoare prin care arată că în aceste condiții este mai sigur ca pensiile să ajungă la beneficiari decât prin sistem bancar sau la bancomat. Pentru a-i proteja pe cei de vârsta a treia, poștașii sunt gata să ajungă la ușa ieșenilor cu pensiile acestora. Radu Ursanu, directorul Regionalei de Poștă Iași, a prezentat și toate detaliile în acest sens.

„În această perioadă tulbure pentru noi toți, dar mai cu seamă pentru persoanele în vârstă, cu alternări între starea de urgență și starea de alertă, găsește un bun prilej de revenire la serviciile poștei a celor care ridică pensia de la bancomat. Vreau să știți că și noi, cei de la Poștă, putem să vă aducem pensia acasă, mai ales acum, când trebuie să ne protejăm cu toții cât de mult posibil. Astfel, puteți evita cozile de la bancomatele băncilor, folosirea suprafețelor comune, deplasarea în afara locuințelor, aglomerația de pe stradă. Toate acestea sunt riscuri în plus pentru cei în vârstă în această perioadă de pandemie”, a spus Radu Ursanu.

Poșta Română achită pensiile începând cu data de 1 a fiecărei luni

Conducerea Sucursalei de la Iași a menționat faptul că poștașii vor ajunge la ușile ieșenilor chiar la început de lună. Pentru a nu mai fi nevoiți să ajungă la ghișee sau bancomate, ieșenii pot avea două opțiuni. Una ține de completarea cererii și aducerea acesteia personal la sediul Casei de Pensii Iași. O altă variantă este aceea de a trimite solicitarea prin poștă la adresa strada Anastasie Panu, nr.17-19, Bloc Ghica- Vodă 2A-2B Iași.

Vezi AICI scrisoarea deschisă și modelul de cerere de la Poșta Română
Comentarii
  • O initiativa foarte buna, se cunoaste ca aveti grija si respect pentru parintii si bunicii nostri. Tot respectul pentru dumneavoastra Domnule Ursanu si pentru angajatii dumneavoastra. Jos palaria!

  • si cat de prost poti sa fii sa sustii in secolul asta ca banii trebuiesc primiti prin postas, care circula de dimineata pana seara pe strazi se vede cu o multime de oameni si e mai periculos de cat orice bancomat. si doar a fost si la posta Iasi focar de covid . nu va mai satura nimeni domnule director ursanu de spagi si comisioane primite si fiecare postas trebuie sa treaca pe la sefi pentru asta apari in public sa nu scada spaguta . chiar ne credeti prosti. societatea evolueaza de asta pleaca oamenii de la posta la banci. in 10 ani nimeni nu va mai lua pensia de la postas si atunci nici tu nu iti vei mai lua salariul. oricum nu il meriti.

  • Florea Costică, recunosc că eu l-am dat în gât pe Popa. Nu a dorit să mă pună director, după ce l-am ajutat cu tranzitul Vitalef.Asa că Iesean , eu sunt mai informat. Crede-mă!Nu că Ursanu o fi o fată mare,dar aici chiar nu s-a băgat. Ursanu e director ,s-a văzut cu sacii in căruță și banui că e mulțumit.Dar Costicla e frustrat…Radu,dar rău.

Adauga un comentariu