Local

Iesenii reclama anomaliile din facturile la incalzire

Publicat: 25 feb. 2016
1

@ Zeci de persoane au reclamat pana acum anomaliile intalnite in facturile la termoficare pentru primele luni ale sezonului rece

Numeroase reclamatii sunt facute in aceasta perioada din partea iesenilor racordati la sistemul centralizat de incalzire, referitor la facturile pentru incalzirea din lunile decembrie si noimebrie. Reclamatiile se refera in general la anomaliile intalnite in consumul de agent termic, acesta fiind in multe situatii cu mult mai ridicat fata de media calculata de Veolia Energie Iasi, operatorul de termoficare al orasului.

La nivelul asociatiilor de proprietari si locatari din Iasi au fost facute zeci de sesizari de acest gen, care au fost redirectionate catre operatorul de termoficare si Birou Asociatii Proprietari din cadrul Primariei Iasi. În acest sezon de încalzire, au fost semnalate 35 de anomalii în ceea ce priveste suma de plata pentru caldura afisata de asociatii pe lista de întretinere. Conform reprezentantilor Veolia Energie Iasi, o treime dintre aceste sesizari s-au confirmat în urma verificarilor facute în teren si au fost transmise spre solutionare reprezentantilor Primariei Iasi. Acestia trebuie sa ia masurile necesare, în asa fel încât costurile cu încalzirea sa fie repartizate legal pentru locatarii din condominiu.  Demersurile de rezolvare a anomaliilor sunt realizate cu sprijinul activ al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC), in asa fel incat calculul facturilor sa fie în conformitate cu legislatia si reglementarile în vigoare.

Citeste si: Primarul Mihai Chirica circula cu tramvaiul! Vrea sa vada problemele din transportul public

„Veolia Energie Iasi îi roaga pe locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia si ale caror costuri cu încalzirea sunt repartizate direct pe lista de întretinere de catre asociatii, în cazul în care constata ca sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decât mediile calculate de Veolia, sa sesizeze acest lucru”, au spus reprezentantii Veolia Energie Iasi. Reprezentantii ANRSC si cei ai asociatiilor de proprietari din Iasi s-au intalnit in urma cu doua saptamani la Iasi, pentru a pune la punct neregulile intalnite in impartirea cheltuielilor la intretinere dupa ce, in urma cu mai mult timp, autoritatile statului si cele locale au inceput un program de pregatire pentru a evita erorile care duc de cele mai multe ori la umflarea facturilor pe listele de plata.

Comentarii
  • Praf in ochi ! capusa Dalkia /Veolia incearca tot felul de subterfugii ca sa-i mai scoata vinovati si pe altii, nu va lasati prostiti, DEBRANSATI -VA ! Intr-o singura iarna am amortizat valoarea centralei si acum am cheltuieli minime, cca. 200 lei cu incalzirea si apa calda iarna, iar vara maxim 40 lei cu apa calda. E absurd sa ramineti captivi in plasa excrocilor internationali.

  • Debransati-va,,dar sariti in capul nesimtitului de chirica care inca tine cu dintii ca Dalikia-Veolia sa ramana la Iasi,,in momentul asta el e singurul vinovat,,pe nechita l-au dat deoparte,,doar ce i-a facut amantei e grav!Primaria are deschise zeci de procese,,nu vrea sa piarda spaga pe care a primit-o si o primeste de la Veolia,,din cauza asta,,cei care au fost dati afara inca nu si-au primit banii nici acum,,cei care inca lucreaza acolo,mor pe capete,facturile imense vor continua sa vina,,nu ii doare nici la oua de ce se intampla cu oamenii!Chirica face vizite,isi face publicitate,sponsorizeaza fotbalul(nu e rau,,dar mor oamneni din cauza problemelor grave de la Iasi!) si minte cu nonsalanta si nesimtire totala!

    • Ioane spaga a luat-o Nichita si a incheiat un contract atat de inrobitor pentu Ieseni si in defavoarea primariei ca in momentul plecarii celor de la Veolia din Iasi executa primaria care a pus gaj numeroase terenuri si spatii din Iasi.
      Nu vedeti primaria face investitii, Veolia ia banii si tot se plange ca lucreaza in pierdere.

  • Aceste p u t o r i dalkia veolia trebuie fugarite din oras ca la Alba Iulia DESTEAPTATE ROMANE! nu mai sta cu capul plecat la niste ordinari care au venit sa faca profit pe spatele iesenilor.

Adauga un comentariu