Local

Ieșenii reclamă constructorii care încep lucrările pe șantiere înainte de ora 8:00 și nu respectă programul de liniște

Publicat: 17 oct. 2020
Cetățenii municipiului Iași reclamă faptul că constructorii încep lucrările pe șantiere în timpul programului de liniște
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului verifică șantierele de pe raza municipiului Iași

Numeroși constructori sunt sancționați de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în urma reclamațiilor venite de la ieșeni pe motiv că lucrările sunt realizate pe șantiere și în timpul programului de liniște, spre nemulțumirea locuitorilor din vecinătate

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au intensificat controalele în rândul șantierelor de pe raza municipiului Iași, în urma numeroaselor reclamații venite de la ieșeni cu privire la faptul că constructorii nu respectă programul de liniște stabilit prin lege în intervalele orare 13:00-14:00 și 22:00-08:00, iar de multe ori aceștia încep lucrările cu utilaje încă de la orele dimineții, la răsăritul soarelui.

„În data de 16 octombrie 2020, la primele ore ale dimineții, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat șantierele de pe raza municipiului Iași cu privire la respectarea intervalului orar în care este interzisă tulburarea liniștii locuitorilor (13:00-14:00 și 22:00-08:00). În acest context, pe numele unui diriginte de șantier a fost întocmit un proces-verbal de constatare a contravenție, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, întrucât a dispus efectuarea de lucrări cu utilaje specifice în intervalul orar 07:00-08:00, fapt ce a dus la tulburarea locatarilor din zonă”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Poluarea fonică și a mediului înconjurător cu praf, principalele probleme constatate la șantierele din Iași

Echipele din cadrul Biroului Protecția Mediului aplică zilnic astfel de sancțiuni în zona șantierelor din Iași, iar pentru deranjarea liniștii locuitorilor din zonă se aplică inițial amenzi de 1.500 lei, în funcție de gravitatea situației.

„Pe data de 15 octombrie 2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61 din 1991, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitului P.A., întrucât în calitate de diriginte de șantier a permis începerea lucrărilor înainte de ora 08:00, tulburând liniștea locuitorilor din zonă”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

În cazul șantierelor din Iași, cele mai multe sancțiuni se aplică mai ales pentru că constructorul nu montează o plasă de protecție pentru a preveni răspândirea prafului în atmosferă.

Comentarii
  • Luati-l la rost pe tatucul imobiliarelor din Iasi, primarul iarasi activ, Mihai Chirica.
    Era sa omit si pe viceprimarul Harabagiu + Comisia de urbanism (aici se fac toate treburile).
    Asa ca, l-ati revotat pe Chirica (chiar si cu acel banal 11%), acum spalati-va pe cap cu el.
    Hai sa fim seriosi, 4 ani de zile de haos imobiliar, nu-i chiar asa un dezastru.

  • nu mai exista liniste , baieti. acuma a venit capitalismul , dezvoltarea afacerilor , gata cu programul de liniste ? pe ce lume traiti? liniste c program era pe timpul lui ceasca. acuma lumea se dezvolta construieste ,se distreaza , mai un drog mai o petrecere . e democratie , ce naiba?!

  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

Adauga un comentariu