Actualitate

Iesenii s-au inghesuit sa cumpere flori

Publicat: 08 mart. 2012
Daca de 1 martie comerciantii care vindeau flori se plangeau ca nu prea merg vanzarile, astazi, inca de la primele ore ale diminetii, zeci de ieseni puteau fi vazuti in piete si florarii in cautarea buchetului salvator. In Piata Independentei, cu toate ca unii clienti bombaneau nemultumiti ca nu li s-a facut reducere, cei mai multi cumparau fara sa le pese de pret zeci sau chiar sute de buchete.
Pe primul loc in topul florilor scumpe ale perioadei se afla orhideea cu un pret care variaza intre 30 si 100 de lei, urmata la mica distanta de crini si anthurium, pe care ii puteti achizitiona la un pret de 30, respectiv 25 de lei.
Daca alegeti florile de sezon veti scoate din buzunar 1 pana la 5 lei pentru ghiocei,  2 sau 5 lei pentru zambile si cel putin 4 lei pentru frezii.
Aranjamentele si ghivecele s-au mai scumpit si ele: primele costa chiar si 70 de lei, iar ghivecele se vand cu cel putin 15 lei.
La floraria din vecinatatea pietei Eminescu ghivecele porneau de la 35 de lei, iar aranjamentele de la 50 de lei. Firul de trandafir costa 8 lei, iar freziile si lalele 4 sau 5 lei. 
Un aranjament in folie costa la patronii de tonete intre 20 si 30 de lei in functie de numarul de flori. Noutatea pe care am observat-o la o taraba din vecinatatea caminelor studentesti o reprezinta mini aranjamentele din ceramica care costa in jur de 10 lei.


loading...

Adauga un comentariu