Local

Iesenii sarbatoresc Ziua Mondiala a Mediului

Publicat: 03 iun. 2013
1
Miercuri, incepand cu ora 10:00, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) din Iasi va avea loc premierea castigatorilor concursului „Patrula de reciclare„. Evenimentul se va desfasura cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului 2013.

Agentia pentru Protectia Mediului Iasi si partenerii sai organizeaza, in perioada 22 mai – 9 iunie, o serie de actiuni educative in domeniul protectiei mediului, cu ocazia evenimentului „Zilele Mediului 2013 in judetul Iasi”.

Astfel, vor fi campanii de informare a cetatenilor prin distribuirea unor pliante, semne de carte, afise, vor fi prezentari, diverse concursuri de colectare a deseurilor electrice si electronice de la scolile din judet. Actiunile au scopul de a aduce in atentia publicului larg nevoia de protejare a mediului, de utilizare rationala a resurselor naturale, de reciclare si de reducere a poluarii. 
 

Ziua Mondiala a Mediului reprezinta principalul mijloc de sensibilizare a opiniei publice la problemele de mediu cu care se confrunta omenirea: incalzirea globala, desertificarea, deteriorarea stratului de ozon, penuria de apa, epuizarea resurselor, disparitia speciilor, deseurile.
Comentarii
Adauga un comentariu