Local

Ieșenii se plâng din cauza gălăgiei provocate de mașinile de gunoi și a muncitorilor care lucrează pe șantierele edilitare încă de la orele dimineții

Publicat: 04 sept. 2020
Numeroși ieșeni fac reclamații din cauza zgomotului provocat de mașinile care colectează deșeurile menajere, dar și de muncitorii care lucrează pe șantierele edilitatre
Ieșenii reclamă zgomotul provocat de mașinile de gunoi și muncitorii de pe șantierele edilitare

Numeroase reclamații sunt făcute de ieșeni din cauza zgomotului mare produs de mașinile care colectează gunoiul din punctele gospodărești din cartierele din Iași, dar și a muncitorilor care lucrează pe șantierele edilitare care încep programul de lucru înainte de ora 8:00

La nivelul municipiului Iași, tot mai mulți cetățeni fac reclamații referitoare la zgomotul urban. În ultima perioadă, cetățenii municipiului Iași reclamă zgomotul mare produs de mașinile de gunoi care au început să colecteze deșeurile de la punctele gospodărești chiar și înainte de ora 7:00. Având în vedere faptul că tomberoanele sunt apropiate de blocurile de locuințe, iar utilajele folosite în colectarea lor provoacă zgomot puternic, tot mai mulți ieșeni reclamă gălăgia provocată de mașinile de gunoi care colectează deșeurile menajere de la punctele gospodărești, dar și zgomotul provocat de muncitori pe șantiere, care încep de multe ori lucrările înainte de ora 8 dimineața, ceea ce provoacă indignarea locuitorilor din apropiere.

Amenzi în cazul șantierelor din Iași care provoacă zgomot înainte de ora 8:00

Numeroase reclamații au fost făcute de ieșeni și din cauza lucrărilor făcute la șantierele edilitare care sunt realizate la nivelul carosabilului sau a trotuarelor din cartiere. Pe motiv că este provocat zgomot înainte de ora 8:00, constructorii primesc zeci de reclamații în fiecare zi.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului F.V., care în calitate de șef de șantier a demarat lucrările de turnare beton înainte de ora 08:00, fapt ce a dus la tulburarea liniștii locatarilor din zona șantierului”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșeni amendați pentru că au dat muzica tare

De precizat și faptul că, începând din acest an marcat de pandemia Coronavirus, numeroase sancțiuni sunt aplicate și pentru folosirea aparatelor muzicale la intensitate mare.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului R.R., întrucât a fost depistat în timp ce tulbura liniștea locatarilor unui bloc din municipiul Iași folosind un aparat de redat muzică la intensitate mare:, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • Ar trebui amendati si soferii cu masini care circula pe strada cu muzica data la maxim, ei nu deranjeaza? Nu vad de ce sunt deranjati ca Salubris isi face treaba si vin si iau gunoiul la timp, ca si asa sunt multi care nu-si pun gunoiul in tomberon, il depoziteaza alaturi, sau il arunca pe aleea de la bloc, ce vor sa creasca gradul de infectii sau stau foarte prost la capitolul curatenie. Cred ca nu le place.

  • mai, frate, ce de mofturi!!!! cind nu se face de ce nu se face. daca se face ceva apar si delatorii. ba e zgomot, ba e praf, ba e SF. puneti mina si faceti ceva astfel nu mai aveti timp sa trageti cu urechea si sa stati la taclale.

Adauga un comentariu