Economic Local

Ieșenii se pot înscrie în programul „Rabla pentru Electrocasnice”. Vouchere în valoare de 400 de lei

Publicat: 23 iun. 2022
Mașini de spălat, frigidere
Ieșenii pot obține vouchere în valoare de 400 de lei în programul ”Rabla pentru electrocasnice”

Ieșenii pot să se înscrie în programul „Rabla pentru Electrocasnice” începând cu 24 iunie 2022, ora 10:00. Persoanele fizice pot obține vouchere în valoare de 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase sau frigidere

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, prima etapă, demarează vineri, 24 iunie 2022, ora 10:00, pentru persoanele fizice. Această etapă este pentru selectarea voucherelor pentru potențialii beneficiari astfel că ieșenii se pot înscrie în program, prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 2359, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro.

În prima etapă se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Astfel, 400 de lei se acordă pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C. Tot 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D. Un voucher în valoare de 400 de lei poate fi obținut pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E. Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Ieșenii se pot înscrie în programul „Rabla pentru electrocasnice”

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dori. Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00-30 iunie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului. Programul derulat de AFM și în acest an a avut succes în Iași, în anii precedenți. Peste 1.000 de vouchere au fost cerute de beneficiarii din Iași în programul derulat în anul 2021. Voucherele obținute au fost folosite la achiziția de laptopuri, tablete, mașini de spălat sau uscătoare de rufe. Valoarea tichetelor acordate de Administrația Fondului pentru Mediu este cuprinsă între 200 și 500 de lei. Voucherul se poate folosi, fie prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, în magazinele fizice, fie în magazinele online, prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă de pe site-ul comerciantului. Lista comercianților la care pot fi folosite voucherele este publicată pe site-ul instituției, la adresa: https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php.

Cum pot obține ieșenii voucherele?

Beneficiarul are obligația de a încărca, până în momentul utilizării voucherului, date din cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM în aplicația informatică. Alte programe derulate de AFM, care au avut succes în Iași, este Rabla Clasic și Rabla Plus. Persoanele fizice din Iași au achiziționat 1.200 de mașini noi cu voucherele acordate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus, derulate în anul 2021. În cadrul programului Rabla Clasic 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto din județul Iași 1.688 de persoane fizice. Până în prezent au fost achiziționate 1.134 de autovehicule noi, în valoare de 11 milioane de lei. Fiecare voucher primit de beneficiarii fizici din Iași valorează de la 7.500 de lei, în programul Rabla Clasic, dar și până la 45.000 de lei, în programul Rabla Plus. Tichete în valoare de 45.000 de lei au fost acordate pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea autoturismului nou.

Pe de altă parte, ieșenii care vor să se înscrie în programul „Rabla pentru electronice” pot să urmărească site-ul AFM pentru a obține mai multe informații.
Adauga un comentariu