Local

Ieșenii se pregătesc pentru Halloween. Magazinele au fost golite de decorațiunile specifice acestei sărbători păgâne

Publicat: 30 oct. 2020
Părinții din municipiul Iași au dat năvală în această săptămână în magazine după articole și decorațiuni de Halloween
Ieșenii se pregătesc de Halloween în confortul propriei case în anul 2020

Părinții au golit magazinele din Iași cu produse specifice Halloween-ului cu două zile înainte de sărbătoarea păgână. În acest an s-a renunțat la petrecerile tematice care luau amploare an de an, numeroși ieșeni alegând să își decoreze propria locuință cu decorațiuni specifice

Tot mai mulți tineri și copii sunt dornici să sărbătorească Halloween-ul, care are loc anual, în ziua de 31 octombrie. Costumele pentru copii se vând cel mai des, în timp ce pentru adulți anul 2020 a anulat petrecerile în care și-ar fi putut etala vestimentația neobișnuită. Nici în acest an nu au scăpat părinții care au mers prin magazinele din Iași. Aceștia au cumpărat decorațiuni și costume pentru bucuria celor mici, golind stocurile magazinelor cu câteva zile înainte de sărbătoare.

„S-a terminat cam tot ce aveam în magazin cu specific de Halloween și am avut foarte multe produse pe stoc. Primele rafturi golite au fost cele cu costume pentru copii. Dovlecii din ceramică, instalații cu fantome și cranii au fost la mare căutare. Toată săptămâna am avut un flux de cumpărători nerăbdători să achiziționeze cele mai interesante produse”, a declarat o angajată a unui magazin cu accesorii și articole pentru casă din Iași.

Petrecerile tematice de Halloween sunt afectate de pandemia COVID-19

De la un an la altul se înregistra o creștere semnificativă a numărului persoanelor care doreau să aibă fețele pictate și pentru care apelau la tinerii artiști ieșeni. Din cauza pandemiei COVID-19, petrecerile tematice s-au anulat, la fel și serbările din școlile și grădinițele din municipiul Iași.

„În anii trecuți am realizat cel puțin 4 petreceri private. Prețurile, în general, nu sunt foarte mari. Pentru o petrecere privată cu 15 persoane, de exemplu, iau în jur de 150 de lei, iar pentru persoanele care vor să mă deplasez la domiciliu, prețul este de 15 lei per persoană”, a precizat A.M., o tânără artistă din Iași.

Saloanele din Iași nu mai au progrămări pentru machiajele specifice de Halloween

Numeroși make-up artiști din Iași aveau în anii anterior, pe data de 31 octombrie, cliente dornice să arate cât mai înfricoșător la petrecerile din cluburi sau la cele organizate de firmele unde lucrau. În acest an însă, nu au nicio programare. Concret, aproximativ 15 cliente cheltuiau în jur de 250 de lei, fiecare, pentru un astfel de make-up, dar anul acesta nu mai pot profita de ocazie.

„Anul trecut am avut peste 10 comenzi și am avut cliente care aveau petreceri în cadrul unor corporații și voiau un make-up complex. Nu am avut până astăzi nicio progamare de acest gen, o să ne facem noi între noi make-up-ul și sperăm ca la anul să avem din nou cliente”, a explicat un make-up artist ieșean.

Adauga un comentariu