Actualitate

Iesenii spera in incheierea unor contracte avantajoase

Publicat: 18 iul. 1999

•Autoritatile locale si parlamentari ieseni nu au scapat ocazia intilnirii cu oamenii de afaceri din SUA •Delegatia americana a sosit cu o intirziere de doua ore •Dupa o escala in judetul Vaslui, oaspetii americani se vor intoarce in SUA

Urmare a eforturilor Camerei de Comert si Industrie Iasi, si la invitatia Grupului Senatorial de Sprijin al Parteneriatului Strategic Romania – SUA, in aceste zile s-a aflat in vizita in Romania o delegatie americana reprezentind statul american New Jersey. Pe lista oaspetilor americani, condusi de Robert Reiher, primar al orasului West Caldwell, statul New Jersey, presedinte de onoare al Ligii Municipalitatilor pentru statul New Jersey, presedinte al firmei „State Farm Insurance Agents”, s-au aflat vizite in capitala si intr-o serie de orase din Moldova si sudul tarii.
Prezent ieri la Iasi, grupul de oameni de afaceri si specialisti in finante americani s-a intilnit cu autoritatile locale, politicieni, oameni de afaceri si reprezentanti ai presei, in organizarea CCI Iasi. Au participat reprezentanti a 17 firme de calibru din Iasi, pentru a stabili eventuale contacte de afaceri cu partenerii americani. Acestia s-au aratat interesati de colaborari in domeniul industriei textile si al echipamentelor informatice, Jack Laughney, vicepresedintele companiei „Marketing McCory Corporation” solicitind informatii despre industria usoara ieseana. Directia Teritoriala a FPS Iasi a prezentat un plan de oferta eventualilor investitori, ce va putea fi aprofundat de catre oamenii de afaceri americani in zilele urmatoare.
Trebuie remarcat faptul ca din delegatia americana au facut parte si doi romani stabiliti in SUA, Mioara Folescu, manager dezvoltare intreprinderi mici si mijlocii pentru statul american New Jersey si Lorent Folescu, director general pentru programul guvernului american de dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii in Rusia si Estul Europei.
Oaspetilor americani le-a fost prezentat potentialul economic al judetului Iasi, in speranta stabilirii unor relatii de colaborare, urmat de discutii vizind propuneri concrete de afaceri. Delegatia americana a plecat spre Vaslui tot in cursul zilei de ieri, dupa vizitele in principalele doua orase ale acestui judet, Vaslui si Birlad, urmind sa se intoarca in Statele Unite.
Mihai ANDREIloading...

Adauga un comentariu