Eveniment-Social

Iesenii sunt asteptati la Festivalul Florilor de Tei

Publicat: 12 iun. 2016
1
In perioada 17 – 19 iunie, Centrul Cultural International din Iasi, in parteneriat cu Primaria, Universitatea de Arte „George Enescu” (UAGE) si Uniunea Artistilor Plastici (UAP) organizeaza prima editie a Festivalului Florilor de Tei. Festivalul Florilor de Tei cuprinde manifestari artistice foarte variate, dintre care, cele mai originale si mai spectaculoase vor fi realizarea unor instalatii florale de mari dimensiuni, alcatuite in proportie foarte mare chiar din flori de tei, care sa aduca in atentie creatia eminesciana, personalitatea Poetului National atat de legat de orasul Iasi si de teii pe care ii iubea atat de mult. Instalatiile florale cu tematica eminesciana vor fi amplasate in piete publice si in spatii cu puternica incarcatura culturala¸ realizandu-se in acest mod si un traseu cultural relevant pentru obiectivele turistice majore ale Iasului.
Agenda festivalului:
– Realizarea instalatiilor florale cu tematica eminesciana si amplasarea lor in spatii publice, avand ca scop principal atragerea turistilor catre Iasi si promovarea culturii si a creatiei eminesciene in randul iesenilor. 
– Realizarea unui catalog al expozitiei de instalatii florale, in scopuri de promovare turistica a orasului Iasi si premierea celor mai frumoase instalatii si covoare de flori (realizate de artisti plastici ieseni de la Universitatea de Arte George Enescu Iasi si din cadrul Uniunii Artistilor Plastici din Iasi, cu sprijinul Gradinii Botanice Iasi, a Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”, Facultatea de Urbanism si Peisagistica din cadrul Universitatii Tehnice Gh. Asachi Iasi etc.).
– Concurs de traduceri din opera lui Mihai Eminescu, realizate de tineri in varsta de 14-18 ani cu implicarea institutiilor de invatamant din Iasi si premierea celor mai bine realizate traduceri, in scopul implicarii tinerilor in activitati culturale. 
– Realizarea revistei literare a Festivalului Florilor de Tei, care sa cuprinda toate traducerile realizate, in scopul promovarii operei eminesciene in afara granitelor tarii.
– Seri de spectacole si expozitii: spectacole de muzica si poezie, spectacole de teatru in aer liber, expozitie de fotografie si de arta mestesugareasca.
– Concurs cu impact asupra comunitatii: “Cel mai frumos balcon. Cea mai frumoasa gradina. Cea mai frumoasa vitrina” in scopul implicarii intregii comunitati a iesenilor in activitati care sa aduca mai multa frumusete si culoare si implicit, beneficii de imagine, orasului Iasi. 
– Defilare multi-etnica de costume/ porturi traditionale, cu scopul includerii cat mai multor persoane de nationalitate straina, stabilite in Iasi, in acest eveniment multicultural.
Adauga un comentariu