Actualitate

Iesenii sunt asteptati si in aceasta seara si maine la Festivalul Muzicii Mecanice – GALERIE FOTO,VIDEO

Publicat: 13 sept. 2014

Muzica mencanica filonul central al unui festival organizat la Iasi pentru a treia oara. Muzica produsa de instrumente din secolul al XIX. Manifestarea unica in tara valorifica patrimoniul tehnic, prin colectia de automate muzicale, al Muzeului Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi. Timp de trei zile, iubitorii muzicii din alta epoca si cei care adora marturiile trecutului vor fi fermecati de recitalurile oferite de flasnetari din intreaga lume. Germania, Franta, Cehia, Elvetia si Romania sunt tarile care vor fi reprezentate la ineditul eveniment. Publicul va fi incantat cu notele produse de cutii muzicale, piane mecanice, orgi de strada sau gramofoane.

In aceasta seara iesenii pot participa la festivalul stradal oferit de flasnetarii din din Chile, Cehia, Franta, Germania, Slovenia, Ungaria si Romania. Astazi iesenii i-au putut intalni pe participantii la festival pe strada Lapusneanu,  iar in acesta seara cei implicaie in festival au precizat ca flasnetarii pot fi intalniti in Gradina Palas. Festivalul este organizat de  Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu din cadrul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi, în parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura (DJC), Palas, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi, respectiv Centrele Culturale German si Francez, Colegiul National de Arta Octav Bancila si Asociatia Cristofor.

Muzica mecanica produsa de cutii muzicale, piane mecanice, orchestrioane, orgi de strada si gramofoanele sunt liantul tuturor evenimentelor propuse in cadrul actiunii. Festivalul se va incheia pe 14 septembrie 2014, programul cuprinzand: expozitie de automate muzicale, târg de antichitati, expozitie de bijuterii si accesorii de epoca, spectacole ale flasnetarilor, teatru, concerte, dans, animatie, proiectii video, workshop pentru specialisti. De asemenea, festivalul se bucura de o participare prestigioasa a colectionarilor din România si din Franta, Germania, Cehia, Slovenia, Elvetia, Ungaria si Norvegia„preciza zilele trecute a precizat Lenuta Chirita, muzeograf, conservator si sef al Muzeului Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu din cadrul CMNM.

Potrivit organizatorilor in gradina publica Palas iesenii sunt asteptati si la un workshop si un spectacol de animatie sustinut de trupa The Sky. Cei de la Palatul Copiilor Iasi au programat un spectacol de street-dance. Corul academic Gavriil Muzicescu de la Filarmonica de Stat „Moldova” Iasi are de asemenea programat un concert la ora 19.00loading...

Comentarii
Adauga un comentariu