Eveniment-Social

Iesenii sunt invitati la expozitia de ciuperci otravitoare din Gradina Botanica – FOTO,VIDEO

Publicat: 10 oct. 2015

Astazi, Gradina Boranica si-a deschis portile pentru persoanele curioase sa vada o serie larga de ciuperci otravitoare cat si ciuperci comestibile.

Numerosi ieseni au intrat inca de la orele diminetii in serele din dealul Copou, acolo unde se desfasoara frumoasa expozitie de fungi si ciuperci. Micologi de la Gradina Botanica si doctoranzi din cadrul Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza expozitia de ciuperci comestibile si toxice, colectate din paduri de foioase si conifere din judetele Iasi, Bacau, Neamt si Suceava.

Incepand de sambata, 10 octombrie 2015, ora 11.00, pana duminica, 11 octombrie 2015, ora 18.00, vor fi prezentate esantioane cu ciuperci cunoscute sau mai putin cunoscute. Speciile vor fi insotite de diagnoze in care sunt explicate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor intre ciupercile comestibile si cele toxice.

Expozitia poate fi vizitata in Complexul de sere. Pretul de intrare este de 5,00 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3,00 lei. Fotografiatul este liber.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu