Titlurile zilei

Ieșenii sunt sfidați când contestă afacerile dezvoltatorilor imobiliari! Proiectul afaceristului Cătălin Drăgan intră în Consiliul Local. Se lasă cu reclamații la Prefectură și acțiuni în instanță

Publicat: 23 sept. 2020
Chiar dacă mai mulți ieșeni au contestat proiectul lui Cătălin Drăgan de pe strada Maior Popescu Eremia, PUZ-ul a fost introdus pe ordinea ședinței de Consiliu Local
Pe terenul din imagine, Cătălin Drăgan vrea să construiască o clădire cât blocul de locuințe amplasat în spate. Noua construcția va "fura" toată lumina vecinilor. Proiectul lu Cătălin Drăgan poate fi modificat oricând într-o locuință colectivă, ce ar aglomera zona din spatele Palatului de Justiție

Mai mulți ieșeni de pe strada Maior Eremia Popescu au contestat proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan. Contestațiile au fost tratate la „diverse”, de către reprezentanții Primăriei Iași. Proiectul a fost împins direct pe ordinea de zi a Consiliului Local, ședință ce se va desfășura în cursul zilei de mâine. Proprietarii anunță că vor apela și la magistrați pentru ca proiectul să fie anulat

Mai mulți ieșeni de pe strada Maior Eremia Popescu, din zona Palatului de Justiție, au contestat, în repetate rânduri, proiectul afaceristului Cătălin Drăgan. În ciuda problemelor evidențiate și în cadrul dezbaterilor publice, edilii nu au ținut cont de doleanțele proprietarilor de lângă terenul lui Cătălin Drăgan. În consecință, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local, din data de 24.09.2020. La numerele 33 – 35, dezvoltatorul vrea să construciască o clădire (locuință individuală) cu regimul de înălțime D+P+2E, pe o suprafață de doar 337 metri pătrați. Mai multe neconcordanțe au fost identificate în proiect, încă de la primele consultări publice.

La un moment dat, al doilea etaj era reprezentat de o mansardă. Ulterior, mansarda a fost transformată în etaj. Una dintre problemele cele mai importante este dată de apropierea de blocul 331, cu patru etaje. Terenul lui Cătălin Drăgan este amplasat spre versant, motiv pentru care cele două etaje vor ajunge să umbrească, în totalitate, blocul de locuințe vecin. Proprietarii blocului au mai ridicat problema utilităților prezente pe terenul afaceristului, numărul locurilor de parcare, dar și prezența punctului gospodăresc de colectare a deșeurilor.

Locuința individuală poate fi transformată, în viitor, într-un imobil de locuințe colective

Afaceristul Cătălin Drăgan poate oricând să transforme locuința individuală, în locuințe colective și chiar să obțină o supraetajare. Însă, proprietarii sunt dispuși să meargă până la capăt. Dacă proiectul va fi aprobat în plenul Consiliului Local, aceștia au anunțat că vor ataca legalitatea acestuia la Prefectura Iași. Mai mult, dacă se va elibera autorizația de construire, vor formula o acțiune în instanță pentru anularea documentațiilor. Fostul proprietar al terenului de pe strada Maior Eremia Popescu a intenționat să ridice o clădire asemănătoare cu cea din proiectul lui Cătălin Drăgan. Atunci, vecinii au reușit să blocheze proiectul.

Însă, Cătălin Drăgan a cumpărat terenul, bazându-se și pe cunoștințele din Primăria Iași. Cristina, soția acestuia, este angajată în Palatul Roznovanu. În 2018, terenul de 337 metri pătrați a fost cumpărat de Cătălin Drăgan de la vechii proprietari, Nicolae și Ioana Gherman. Tranzacția a fost finalizată prin intermediul Teomalis SRL, unde Cătălin Drăgan este acționar. Proprietatea a costat 65.378 euro, adică 194 euro/metru pătrat. Momentan, afacerea lui Cătălin Drăgan pare să funcționeze.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” vrea să construiască, pe Sărărie, o bază sportivă

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local este prezent alt proiect, ce aparține Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Este vorba despre construirea unei baze sportive pe o suprafață de 8.88 metri pătrați, situată la numărul 200. Conform proiectului, sunt propuse clădiri cu 1 și 5 etaje. Procentul de ocupare a terenului este de 70 la sută, cu un coeficient de ocupare a terenului de 1.08. Pe acoperișul clădirii este propusă amenajarea de spații verzi. Locurile de parcare vor fi amenajate la subsolul și demisolul imobilelor.

„Utilizări admise: bază sportivă, terenuri de sport (pentru toate sporturile olimpice – înot, fotbal, gimnastică, tenis, baschet, etc.) cu dotări aferente și spații pentru învățământ superior, bibliotecă, mediatecă, cămine, restaurante, birouri și alte ateliere de întreținere, spații sociale pentru studenți, spații acoperite și descoperite pentru sport și loisir, locuințe pentru profesori și vizitatori, club profesori, comerț, servicii personale, parcaje”, se arată în proiectul de hotărâre.

Comentarii
  • Dacă nu ați repetat povestea asta … afaceristul lui pește … plimbă două beri din en-gros la Legend și două mături prin Carrefour ..mare afacerist , mare dezvoltator imobiliar …alt fraier decât pe asta nu ați găsit ?
    Proiectul nu ajungea in Consiliul Local dacă nu îndeplinea anumite norme .. o mai băgați și pe țața aia de nevasta sa în schemă…ce e primăria lui mă-sa ? ce poate sa facă nevasta sa in Consiliul Local ? Sa ii ia pe toți la rând sau cum ? ați scris toată vara același articol …Preluați aceeași poveste și o rostogoliți pe toate site urile așa zis independente …dacă Drăgan e dezvoltator imobiliar … Zamosteanu ce e ? sau Dascălu ? asta e un pulifrici .. plimba vântul prin oraș … tot atâta îl umflați … o sa ajungă sa creadă și el ca e mare dezvoltator …Rămâneți același ziar de scandal .. căutați senzaționalul acolo unde nu e …

  • Nu avem dezvoltatori imobiliari. Avem speculanti imobiliari. Ei sunt singurii care castiga. Toti ceilalti – cumparatori, vecini, etc – pierd.

  • Singurul dezvoltator este Dascălu. Dar dezvoltator de spatii de birouri și alte afaceri. Dezvoltator imobiliar poate fi numit și ăla din Copou cu Exclusiv Residence. Nu-i știu numele, dar blocurile sunt construite cu responsabilitate. Problema o pune versantul, dar vom constata în viitor, daca nu sunt probleme. Restul sunt doar escroci imobiliari. Mă refer la investiții cu adevărat folositoare, nu blocuri unde trepidează scările daca urcă unul peste 100 kilograme!
    Că a mai construit câte unul un bloc foarte bun, poate l-am omis, dar nu pot sa nu amintesc de Petra din Copou, iar un bloc foarte bun! Cele bune le numeri pe degetele de la o singura mana. De fapt daca ne raportam la perioada socialistă, cred că și aia au făcut în Iași DOUAZECI blocuri bune, restul sunt varza din punct de vedere al structurii și al functionalitatii!

  • Dl Grigore .. vă rog nu îl supărați pe “ dezvoltator “ .. Marta o sa fie supărată , neatentă și o să ii tremure mâna când semnează asigurarea …. lasă ți omul sa își dezvolte proiectul .. sa se dezvolte .. are și el de întreținut și altele pe lângă “ țața” din primărie …

  • Cine sunt dezvoltatorii orasului Iasi: Niculita, Bolobita bisexualul, Zamosteanu si a lui curwa Aura Pirvu (fost inspector ANAF, o sugatoare de pula), Plug Plugaru Doru si a lui combinatii cu Chescu si Bosi… jalnici dezvoltatori sustinuti de Chirica Mihai, o nulitate de om!!! Traiasca Gh Nichita!!!

Adauga un comentariu