Actualitate

Iesenii, umiliti la iesirea dintr-un centru comercial – FOTO

Publicat: 03 feb. 2015

@ La o aruncatura de bat de doua importante centre comerciale, iesenii trebuie sa faca echilibristica pe bolovanii aruncati in noroaie, dupa ce trotuarul a disparut @ Problemele iesenilor sunt jonglate de autoritati @ „Nu e treaba noastra”, spun cei din primarie

Zona industriala s-a reprofilat odata cu deschiderea unor centre comerciale, astfel ca iesenii circula mai des pe unde pana de curand erau pur si simplu zone de tranzit rutier. Cu toate acestea, pietonii sunt umiliti si obligati sa circule prin noroaie. Primaria spune insa ca nu are in aria de competenta problemele din zona industriala. Santierele abandonate de pe zona industriala au transformat aleile pietonale in santuri pline cu noroaie. O astfel de situatie a fost reclamata de ieseni in zona Caii Chisinaului, unde pavelele au fost scoase pentru o interventie, dar nu au mai fost puse la loc. Un tronson de cateva zeci de metri de trotuar a disparut pur si simplu dupa o lucrare la utilitati, iesenii ajungand sa fie fortati fie sa faca echilibristica pe borduri, ori sa intre de-a dreptul prin noroaie.

„Circul zilnic pe aici, problema nu e de acum. Daca mergi pe bordura, te stropesc masinile, daca mergi prin balti, e tot aia. Acum vad ca a impanzit cineva niste bucati de moloz pe aici, dar sa faci carare prin glod pe unde trebuie sa fie trotuar nu cred ca e normal. Pe aici sunt doua centre comerciale, trec sute de oameni, dar nu intereseaza pe nimeni”, a declarat Ioana Arvinte. Municipalitatea se spala insa pe maini de responsabilitate si paseaza problemele la Compania de Drumuri Nationale. „Nu este treaba noastra. Atat trama stradala, cat si zona pietonala de pe Calea Chisinaului tin de Drumuri Nationale. Noi nu putem interveni daca ei nu ne fac o nota de comanda la care noi sa intocmim un deviz de lucrari. Cei care trebuie sesizati sunt cei de la CNADR. Vom verifica in teren cum stau lucrurile si vom comunica problemele”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Comentarii
  • sunt atitea alte trotuare in oras mult mai circulate si sunt cam in aceeiasi stare. nu zic ca nu trebuie facute si trotuarele din zona industriala, dar sunt alte prioritati. daca s-au furat pavelele atunci sa se ia masuri

  • pai astora nu le-a pasat ca s-au inchis toate intreprinderile din fosta zona industriala,credeti ca le pasa de un trotuar lasat in paragina?

Adauga un comentariu