Economic Local

Iesenii vor investi sute de mii de euro, bani europeni, in serele cu legume

Publicat: 11 iul. 2019
1

Beneficiarii din Iasi care au depus proiecte in cadrul sesiunilor de finantare deschise in cadrul mai multor GAL-uri (Grup de Actiune Locala) vor primi banii pentru dezvoltarea afacerilor cu sere cu legume.

Din cele 8 proiecte depuse anul acesta, au fost selectate pentru a primi finantarea nerambursabila 6 beneficiari, avand proiecte in valoare de aproape 300.000 de euro. Acestia vor investi banii primiti in mai multe comune din Iasi. Astfel SC Zamisnicu Invest SRL va primi 80.000 de euro pentru a dezvolta sera cu legume din comuna Probota. Proiectul a fost depus in cadrul GAL-ului Valea Prutului, in sesiunea de depunere deschisa pentru cooperare pentru dezvoltare.

Vezi si: "Taticii" fondurilor europene! Ei sunt cei care fac tot ce trebuie pentru ca iesenii ce vor sa devina afaceristi sa primeasca banii GRATIS!

De asemenea, alti 40.000 de euro vor fi investiti in comuna Trifesti, de o ieseanca ce detine o sera cu legume. Iesenii au accesat toate sumele disponibile in cadrul celor 12 GAL-uri din judet. Numai in ultimii doi ani, prin intermediul Grupurilor de Actiune Locala, au fost finantate 225 de proiecte in valoare de 13 milioane de euro. Cele 12 GAL-uri din Iasi sunt GAL Codrii Pascanilor, GAL Iasi Sud-Vest, GAL Siret-Moldova, GAL Microregiunea Belcesti-Focuri, GAL Stejarul, GAL Stejarii Argintii, GAL Colinele Iasilor, GAL Valea Prutului, GAL Poiana Vladicai, GAL Stefan cel Mare, GAL Dealurile Bohotinului.

 

 

 

Adauga un comentariu