Actualitate

Iesenii vor plati o intretinere mai mica in aceasta luna

Publicat: 02 feb. 1999

•Caldura va costa cu circa 9% mai putin decat in decembrie

In luna ianuarie, in municipiul Iasi s-au consumat 221.000 Gcal pentru incalzire si pentru prepararea apei calde. Cantitatea de energie termica consumata luna trecuta este mai redusa, decit cea furnizata de CET cu o luna in urma. Diferenta de consum dintre cele doua luni de iarna este de 21.000 Gcal, cu circa 9% mai putin decat in urma cu o luna de zile. Diferenta nu este mare, cu atat mai mult cu cat, in ianuarie nu au primit apa calda mai multe zeci de asociatii de locatari din municipiu, insa consumul arata ca factura pe care o va plati fiecare familie pentru incalzire, incepand cu cea de a doua jumatate a lunii februarie va fi mai mica decit cu o luna in urma.

Mentionam ca aceasta iarna este una complet atipica, fata de media temperaturilor atmosferice inregistrate in Iasi. Pana acum, in luna ianuarie se inregistra un „varf” al consumului, acum inregistrandu-se temperaturile cele mai scazute. Pe de alta parte, in luna noiembrie 1998 s-a inregistrat un consum mai mare decat in ianuarie anul trecut. Scaderea brusca si accentuata a temperaturilor din aceste zile va conduce din nou la cresterea consumului, insa nu se poate face de pe acum o estimare a costurilor corespunzatoare incalzirii din luna februarie.

Factura pe luna ianuarie a CET I Iasi catre RA Termoficare, conduce la marirea datoriilor acesteia din urma. Debitul total al regiei catre furnizorul de energie termica risca sa ajunga la 140 miliarde de lei in aceasta luna, incluzand in aceasta suma si penalizarile de intarziere. La un consum de aproape un miliard de lei pe zi, regia reuseste in continuare sa achite numai cateva zeci de milioane de lei pe zi.loading...

Adauga un comentariu