Educatie intima

Igiena dupa sex

Publicat: 05 ian. 2011
7

O igiena intima corecta dupa consumarea unei partide de sex se situeaza intre doua extreme: insuficienta si excesiva. Din pacate, astazi, inca sunt femei care au o igiena excesiva cand vine vorba de spalaturile intravaginale, iar barbatii au o igiena intima mai degraba insuficienta sau incorecta. 

Sfaturi pentru barbati

Pentru barbati, o curatare la nivelul glandului si al preputului este extrem de importanta. Acest gest permite evitarea transmiterii candidei de la o partenera la alta. De fapt, candidozele sunt prezente in mod natural in vagin, intr-o cantitate mica. Flora vaginala insa le impiedica sa se dezvolte si sa degenereze in micoze. 

Astfel, dupa ejaculare, aceastea sunt prezente si pe penis, care poseda insa un alt tip de flora. Din acest motiv, fara curatare, el nu este capabil nici sa se apere si nici sa impiedice dezvoltarea de noi germeni, iar candidozele se vor inmulti in spatiul cald si propice dintre gland si preput. 

 
Sfaturi pentru femei

Cand vine vorba de femei, este absolut obligatoriu ca acestea sa mearga sa urineze. Raportul sexual antreneaza intotdeauna o mica crestere a cantitatii de microbi in uretra. O data prezenti, acestia au tendinta sa urce pana la vezica, de unde pot provoca infectii urinare recidivante. 

Urinarea in sine are un efect de curatare si de eliminare a microbilor. Acest gest este asadar extrem de important. Datorita lui, unele femei nu au aproape deloc probleme de acest gen. E vorba de acelea care dupa sex simt o dorinta foarte mare de a merge la toaleta. Simturile lor le ajuta asadar foarte mult. 

Cele mai putin norocoase, care nu simt nevoia sa urineze dupa o partida de sex, sunt tocmai clientele fidele ale micozelor. 

In ceea ce priveste curatarea propriu-zisa a vaginului, spalaturile interne nu sunt deloc recomandate, intrucat distrug flora vaginala si, odata cu aceasta, si capacitatile de aparare ale acestuia. Astfel, pot aparea infectii micozice sau bacteriene si uscaciuni vaginale. Igiena intima ar trebui deci sa se limiteze doar la exterior.

Citeste si:

7 sfaturi pentru a preveni candidoza
Adauga un comentariu