Curiozitati

Igor Dodon cere revocarea ambasadorului la Bucuresti, dupa o afirmatie privind retragerea cetateniei lui Traian Basescu

Publicat: 10 ian. 2017
9
Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat ca va cere Guvernului de la Chisinau revocarea ambasadorului in Romania, Mihai Gribincea, dupa ce acesta a declarat ca este posibil ca decretul de retragere a cetateniei lui Traian Basescu sa fie declarat neconstitutional.
”Sunt surprins ca descopar ca unii ambasadori au devenit avocati ai unor politicieni din tara de resedinta si au cam uitat carui stat servesc. E si mai grav cind acestia fac comentarii politice in raport cu autoritatile statului care i-a trimis in misiune. Aceasta vorbeste fie despre calificarea proasta profesionala a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice in detrimentul propriului stat si a conducerii acestuia. Anume in asa mod pot fi etichetate declaratiile ambasadorului moldovean la Bucuresti, care si-a permis comentarii impertinente si incompatibile cu statutul sau de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador si inlocuirea lui cu o persoana care intelege mai bine atit competentele diplomatice, cit si interesele statului Republica Moldova”, a scris Igor Dodon pe Facebook.
Ambasadorul Mihai Gribincea a facut aceasta declaratie in timpul unei emisiuni televizate.
„Unul dintre parlamentarii din Republica Moldova a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la acest decret de retragere a cetateniei. Nu vreau sa anticipez rezultatul, dar expertii in domeniu spun ca sansele ca acest decret sa fie considerat anticonstitutional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea.
Adauga un comentariu