International

IGPR: Guru Bivolaru a plecat din Suedia

Publicat: 25 mai 2012
1
Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori, nu se mai afla in Suedia, au declarat, astazi, reprezentantii Inspectoratului General al Politie Romane (IGPR), potrivit rtv.net.
„Exista informatii ca Gregorian Bivolaru se afla pe teritoriul altei tari. Situatia operativa nu permite dezvaluirea locatiei unde se afla acesta”, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan.
Gregorian Bivolaru a fost arestat in aprilie 2005 in Suedia, insa in luna noiembrie a aceluiasi an autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia, a precizat Raluca Seucan. Bivolaru este dat in urmarire de peste sapte ani, fiind acuzat si ulterior trimis in judecata pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori.
Judecarea dosarului liderului Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost amanata, ieri, pentru 7 iunie de catre instanta suprema, dupa ce partea vatamata a cerut un termen pentru angajarea unui avocat si pregatirea apararii.
Instanta suprema a decis, in 12 aprilie, rejudece dosarul in care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori, admitand astfel recursul procurorilor si desfiintand deciziile anterioare ale instantelor.
Tribunalul Sibiu si apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului Miscarii MISA, pentru o parte din infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori. Decizia Curtii de Apel a fost contestata la instanta suprema.
Instantele au dispus, totodata, incetarea procesului penal pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, „ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale”.
In acest dosar au mai fost judecate doua persoane, Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona, iar in cazul acestora instanta a decis incetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru tentativa la infractiunea de trafic de migranti si infractiuni de coruptie in forma continuata.
Bivolaru a fost arestat, in martie 2004, sub acuzatia ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra acesteia, in calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost insa eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a constatat ca emiterea mandatului a fost facuta de o instanta necompetenta.
Adauga un comentariu