Titlurile zilei

Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto

Publicat: 09 apr. 2021
Sergiu Ciobotariu, lângă calul său, și Cătălin Moroșanu
Sergiu Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, și casa pe care a cumpărat-o din donații

Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, a revenit la vechile obiceiuri. Dacă în urmă cu un an, Sergiu era un adevărat erou după ce a plecat călare pe cal spre maternitate, acolo unde soția sa născuse, și a primit ajutor de la mii de oameni, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Casa pe care Sergiu a cumpărat-o după ce a strâns zeci de mii de euro a fost înstrăinată, iar Sergiu și familia lui s-au mutat înapoi în baraca pe care o aveau

Sergiu Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a dat cu piciorul la tot ajutorul primit și s-a întors în ghetou. În urmă cu aproape un an, Sergiu semna actele pentru o casă. Sute de oameni au donat pentru el bani, după ce reporterii „BZI” i-au prezentat povestea. Sergiu a mers călare pe cal la maternitate după ce a aflat că soția lui născuse. Imaginile cu el prin centrul Iașului au ajuns virale, iar viața lui s-a schimbat. Câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile.

Nici nu a crezut vreodată că ar putea avea toate acestea, având în vedere că împreună cu soția și copiii săi stăteau într-o baracă de 3 pe 3 metri, fără niciun fel de condiții. Iată că după un an, casa pe care Sergiu a cumpărat-o din donații a fost ocupată de alte persoane. Reporterii „BZI” și Cătălin Moroșanu, în momentul în care Sergiu și soția lui au semnat actele de vânzare-cumpărare, au strecurat în contract o clauză care spunea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 5 ani. Totuși, se pare că între Sergiu și cel care stă acum în casă a fost făcut un contract de închiriere până când casa va putea fi cumpărată.

Un bolid de lux, parcat șmecherește în fața casei lui Sergiu, tăticul călăreț

Ieri, în fața casei cumpărate de Sergiu, era parcat un BMW X6. Oamenii din zonă au spus că, de câteva luni, Sergiu nu a mai fost pe acolo.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte”, a spus un locuitor din zonă.

Reporterii „BZI” au încercat să ia legătura cu Sergiu, însă acesta avea telefonul închis. Din câte se pare, acesta a fost văzut în zona Cicoarei, acolo unde a locuit inițial. Practic, a dat cu piciorul la tot, a renunțat la o casă spațioasă, complet mobilată și utilată, și a ajuns din nou în baraca din ghetou. Iată că mâna de ajutor pe care Sergiu a primit-o nu i-a schimbat viața decât pentru o perioadă mică de timp.

Din tăticul sărac, dispus să facă sacrificii, într-un tânăr certat cu legea

Sergiu Ion Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a ajuns să fie anchetat penal. După ce cotidianul „BZI” a prezentat în exclusivitate povestea tânărului, sute sau poate chiar mii de oameni s-au mobilizat pentru a-i oferi o mână de ajutor. Într-un timp extrem de scurt, în conturile lui Sergiu s-au adunat sume frumușele. În viața tânărului s-au schimbat multe, însă nu toate în bine. A ajuns să fie anchetat penal după ce a comis o infracțiune de neînțeles. Pe 13 mai 2020, Sergiu Ion Ciobotariu avea să fie oprit în trafic de polițiști. El se afla la volanul unui autoturism marca VW Golf, deși nu avea permis de conducere.

„Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Sergiu și-a luat Range Rover?

Vecinii tânărului spuneau la vremea respectivă că Sergiu și-a luat mașină.

„Am auzit în sat că l-a prins poliția la volan. Avea la un moment dat un Golf în curte, iar mai apoi am văzut un Range Rover. Nu mai este chiar același Sergiu”, spunea atunci un vecin de-al tânărului.

Sergiu, tăticul călăreț, a primit ajutor și este liber să facă ce vrea. Este păcat însă că a ajuns să fie anchetat penal și își pune libertatea în joc pentru nimic. Vă reamintim că Sergiu a ajuns să fie cunoscut de toată țara după ce în timpul pandemiei a mers călare pe cal prin centrul Iașului pentru a ajunge la maternitatea unde soția sa născuse. Povestea tânărului a impresionat mulți oameni, iar în conturile sale au ajuns să se adune sume importante de bani.

Comentarii
 • Tiganul tot tigan moare, greu sa schimbi mentalitate Indiană, Pachistaneza tot cioara ramane.
  Eram cat pe ce sa trimit bani lui Sergiu, dar m-am razgandit si bine am facut.
  Mai bine duci un sac cu pâine într-un sat la copii sarmani.
  Directorul de la apavital a spus atunci ca va fii angajat un cadrul companiei, un servici foarte bun, pentru mulți dintre noi.
  Dar cioara nu a vrut, lenes, puturos pervers si perfid. Acum a arata ce poate acest individ „Sergiu „

 • Rapanosu’ ca rapanosu’! Eu sunt ce medium a scris articolul daca stie ca pe 21 mai 2021, o sa conduca calaretul o masina? La fel de handicapati sunt si aia care au scris articolul!

 • La păcălit și umilit Vasilica Gangal un căcat jegos care are curve la stradă prin Anglia și conduce cu substanță cocaină în sânge poliția rutieră doarme in boscheți.

 • Nu l condamnați. Atâta știe atâta a făcut. Clauzele din contract trebuiau sa fie mult mai dure și nu se ajungea aici. Nevoia de bani ia mintea omului și l duce spre prăbușire.

 • Vaaiii faceti donatii pentru cioara călare… !
  Acum va sfideaza ….
  Cioara e tot cioara
  Mai bine te duci biserica si faci o adevărată pomana

 • Asta cu PYN la numarul masinii e o borîtura infecta, o latura de om… mama lui fosta cwrva de meserie a ajuns epava si tatsl e boschet cu acte!!! Sa ma slobozesc pe PYN Gangal si tot neamul lui!!!

 • Nici nu ma așteptam la altceva. Să vedem acum reacția lui Moroșanu….apoi ziaristul lui pește…cum se face că a fost oprit în trafic pe 13 Mai 2021..a ajuns în viitor?

 • Noi muncim sa facem ceva si altii dau cu piciorul nu judec pe nimeni dar sotul meu munceste de la 17 si ani cu contract si tot parca nu dam înainte .

 • Frumos !, donatiile sutelor de fraeri cazuti in capcana emotionala a ajuns casa bordel unui ”peste” cu curve la produs !, asta se intampla cand te ia mila ca prostu !, singurul ajutor eficient este atunci cand ajuti o persoana sa se ajute SINGUR !, unui flamand este corect sai dai lectii cum sa pescuiasca singur ! , nu sai dai cosuri cu peste !, ca el sunt toti ceilalti care stau pe social si traiesc din ajutoare si din mila prostilor !, da ei nu pun niciodata mana pe sapa, nu planteaza un copac nu se duc cu ziua pe santier, nu au caracter, nu au demnitate ! pe toti astia sai fwteti in gura !

 • Ar trebui putin anchetat baiatul asta dar nu de un sectorist de un baiat cu experienta de pe la Judet din Copou… Poate a fost constrans cine stie sa il arda de casa …

 • Asta înseamnă manipulare ,rețele de socializare, mass-media, influenceri,formatori de opinie ,vedete inventate și fraerii care pun botul la toată această mascarada, la urma urmei era un țăran ca mulți alții împins de aburii alcoolului îngurgitat și euforie a urcat pe cal și a venit la Iași nimic ieși din comun ,de aici încolo intervine presa care cosmetizeaza povestea transformând mirlanul în victima,erou etc și încep idioții,,generația Facebook își împărtășesc si ei la rândul lor solidaritatea, bunele intenții etc

 • Un x6 albastru cu nr pyn, un x5 cu număr nyt sunt parcate frecvent în curte. Petreceri cu țiganii din aia cu fața de bercea mondialu, mizerie de nedescris prin curte și în fata porții. Pentru asta ați donat dragi ieșeni, mai donați ca au nevoie, x6 albastru e pe benzina, consuma enorm, huruie ca o tractor. Mai vin și fete nefericite pe aici, probabil din acelea răpite de proxeneți de acasă. Sergiu și a bătut joc pt ca așa era el, trebuia văzut mai bine. L au inttebat vecinii dacă nu vrea sa facă un ban, este de munca cât încape, numai sa fi vrut. Râdea și i lua mișto pe cei care doreau sa i dea o pâine prin munca. În starea de urgenta erau petreceri cu manele de auzea pana în ghetoul de pe cicoarei. Altceva n a făcut aici iar acum au pus gheara pe casa acești pești, proxeneți și interlopi oribili. Oricum e plin de camere țintite spre casa lor, probabil ca nu vor mult aici dar bănuții din donații ii vor lua ei la final. Asa ca donați la țigani și așteptați în rai raspala.

 • „Iar celui ce are i se va da si va avea de prisos iar celui ce nu are i se va lua si ceea ce are” zice cartea sfanta. Calicul isi merita soarta.

 • Sper sa -si poata privi în ochii copii peste ani pentru copilaria si viata pe le -o oferă.
  Merita calitatea de parinti……
  Avem rate la banca pe viata pentru o casa, avem facultate, un loc de munca bine platit si spun ca avem rate pe viata.
  Donatiile se le facem pentru salvarea de vieti nu pentru confortul unora care nu au facut nimic

 • In cazuri ca acestea contractele nu se fac pe cel ce este ajutat.are drept de a locui dar fara drept de a vinde si asa se pot invata dar dupa cum e proverbul ,cum rachita nui ca pomul si tiganul nui ca omul ,asa se intampla in Romanica noastra .NU mai ajutati asemenea familii care nu MUNCESC!!!

 • Asa este, ar trebui pus să dea banii înapoi celor care a donat….Nesimțit!Eu care am găsit fff mulți bani și i-am dus poliției după 3 zile într-adevăr, dar că eu nu știam cum trebuie procedat și așt din toată inima să cunosc persoana care ia pierdut și să-i inmanez personal și au fost mulți ieșeni care m-au judecat”că de ce după 3 zile…”doar că Numai BUNUL DUMNEZEU îmi știe inima și că nu îmi place mi-e să fac rău absolut la nimeni.Si nu am primit o așa mare recompensă și el pur și simplu care a mers călare pe un cal…A avut donații ptr casă, ajutoare de prin toate părțile ale țării ,deci un om cinstit nu a fost văzut bine dar unul care a mers pe cal i s-a făcut milă și nici nu se dă la brazdă să muncească doar să-și crească copiii că celelalte le-a avut pe tavă. DUMNEZEU să Aibă MILĂ.

 • SMECHERUL TIGAN TARAN ZIS GANGAL CU ASTA SE OCUPA,IA CASELE LA SARACI,LA FEL SI CLANUL CORDONEANU CAMATARIE SI LUI MASA. SINT SMECHERI TOTI,DAR VORBA LUI FRATELE VAN DAMME: STAȚI IN CUTII DE CHIBRITURI MAFIOTILOR. AUREL PACALICI A AJUNS IMPACIUTOR LA FARTII MIZGA CARE TOT EI TE-AU FACUT BULAN,ADICA TE-AI FU-UT LA PIRANAIE,ASA E? TOVĂRĂȘIE MARE!

 • Cu siguranță a fost amagit de borâtul proxenet. O ancheta serioasa sau un avocat priceput si casa poate fi recuperata. Si acum sa va mai zic ceva, cina v-a pus sa-i dati calicului cu acte, un contract de închiriere nu era mai potrivit?

 • L-au prostit Gangalii,de ce nu spuneti adevarul.I-au bagat pe gat 3 carpe de bebelusi,cateva mii de lei si i-au luat casa.Poate se sesizeaza cineva cu articolul asta sa deschida vreo ancheta.Ne mananca interlopii,ciorile si analfabetii !!!Tara fara stapan!

 • Chat și poker ilegal asta e acolo noaptea.intro seara uitase să tragă perdeaua și doi bărbați făceau sex intre ei.club de Homalai))))

 • Iar nevasta lui Sergiu sta în fața bisericii sâmbătă , la pomana . Alți fraieri care le umplu burțile , bătrânii cu pomenile lor. Practic își iau de la gură și dau și popii și țiganilor .

 • Destul de trist sa vezi cum sunt ajutati cei ce nu muncesc si nici nu au de gand s-o faca vreodata! Sergiu pleaca calare la maternitate in plina pandemie si doar pentru asta devine erou! Morosanu are bune intentii si simte nevoia sa ajute , apoi sute de oameni de omenie afectati emotional fac donatii si Sergiu se muta dintr-o baraca de 3 pe 3 metri, intr-o casa noua complet utilata si trecuta pe numele lui. Doar ca avand doar un neuron da cu piciorul la tot si se muta inapoi in baraca! Acum sute de oameni care au sarit in ajutor cu donatii vad ca ajutorul lor a ajuns in mana unui proxenet…! Aceasta este Romania lucrului bine facut! Sunt convins ca ar fi fost mai potrivit un contract de inchiriere cu niste clauze clare care daca se respecta timp de 10 ani sa zicem devii propietar daca nu esti evacuat ..Nici acum nu se face ce trebuie…O investigatie, un avocat bun si casa recuperata …asta trebuie facut! Sergiu poate a fost inselat cumva de proxenet, nu mai conteaza….insa conteaza cum se simt inselati cei cu suflet mare care au sarit sa ajute in final un proxenet care nu a muncit niciodata ! Romania lucrului bine facut…!

 • A fost o făcătură de la început, oamenii au donat bani și au ajuns in final la interlopi care au beneficiat de pe urma lui. El a fost doar un mic pion.

 • Interpolul se numeste Pintilie Adrian, e din Voinesti. @Politia, ochii pe el ca face de toate acolo, trage si pe nas etc etc si pe cur….

 • Interpolul se numeste Pintilie Adrian, e din Voinesti. @Politia, ochii pe el ca face de toate acolo, trage si pe nas etc etc si pe cur….

 • In urma acestui articol mai bine faceti o ancheta sa vedeti ce se asunde in spatele faptului ca are asa o masina, de ce nu locuieste in casa aceea………SI MAI FACETI CURATENIE SI PRINTE INTERLOPOII ASTIA CARE SE CRED STAPANI PESTE TOT.

 • 1. acel bmw x6 nu este autentic, e o Dacia Duster cu body-kit de x6, e latita si modificata dar motorul si structura e tot de Duster 1.5dci………. un x6 nou ca ala mai ales /M tech ajunge peste 150.000E noua, ma indoiesc ca e autentica masina

 • Informațiile din acest articol mi-au transmis un sentiment de dezamăgire. Se ajută un om la nevoie dar el dă cu piciorul la șansa, poate unică în viață, de a intra pe un făgaș normal și de a asigura un trai decent copiilor. E trist când un om nu are înțelepciunea dobândită prin educație și doar „școala vieții „.

 • Mda… au gasit interlopii marfa proaspata.. el neajutorat, ce sa faca? Daca vine interlopul si iti spune, baiatu, ori casa ori te arunc in iaz.. ce sa faca si el. Baiatu asta trebuia ajutat sa se integreze, sa fie luat sub ocrotirea cuiva care sa ii dea si o educatie. Probabil dupa ce a obtinut casa si banutii, au venit si interlopii din spate, si atunci deznodamantul e destul de clar, pentru ca s-a trezit singur, fara nici un sprijin, hartuit si a cedat. Era mai simplu daca banutii erau dati conditionat, exact cum ziceau si alte persoane pe aici, ajutat sa se ajute singur. El nu avea nevoie de bani, avea nevoie de sprijin, sa se descurce mai bine, pentru ca fiecare din noi, invatam sa apreciem cand muncim pentru acel lucru.
  Sper ca BZI, care l-a ajutat, sa aiba curajul sa afle adevarul, cu toate ca, baiatul nu va avea curaj sa se lupte cu interlopii si sa spuna adavarul.

 • Oamenii au sarit sa ajute un cetatean fara mijloace, fapt ce e de admirat, mai ales in zilele noastre. Nimeni nu avea de unde sa stie ca Jean Valjean asta avea sa arunce tot la gunoi, sa isi cumpere masina, sa urce fara permis la volan, sa vanda casa… Oamenii au fost impresionati de saracia lui, nu putem condamna pe nimeni, in afara de el. Din pacate, lipsa de educatie, lipsa de cultura, saracia crunta si lipsa de vointa de a evolua (lenea) si-au spus cuvantul. Din pacate, multi vor ezita cand va veni vremea sa il ajute pe un altul, care n-are nicio vina si, poate, chiar ar aprecia ajutorul…

 • Si ce face Protectia Copilului ? Cum protejeaza copiii? Ca sunt la cersit la biserica in fiecare sambata si duminica impreuna cu mama Din birou nu se vede. Marele managere de caz in frunte cu Florin se zbat pentru copiii unde e cateun interes.

 • Terminați ma fraților ca ia luat-o cu japca , nu ați văzut ce om este Sergiu ? După de sau strâns alte donați și-a cumpărat mașina , hai sa fim serioși ăla merita sa stea in cocioaba toată viața

 • Asta face Justitia si Politia!!! Protejeaza oameni ca Dinte Costel, evazionisti si mari patroni de firme de transport. El e Dinte cu valoare, are bani si are faima, e tigan de clasa aleasă

 • Am citit indeaproape o parte din comentarii si totodata am ramas stupefiant cum un asemenea „parazit” care vai de mine a ajuns erou, prin a transporta asa numit bebelus. Desi, este de admirat gestul in sine, dar nu si reputatia acestuia care avand in spate un „palmares” de infractiuni. Bine ca oamenii l-au ajutat pe un asemenea individ, dar acel tanar din orfelinat, cu numeroase expozitii pe plan international, cand de fapt reprezinta orasul Iasi, iar Romania ca si tara in Europa nu este ajutat cu abolut nimic. Totodata s-a facut chiar si campanie in privinta acesteia si nimeni din clasa politica sau cei cu foarte multi bani, n-a sarit nimeni. Chipurile, ca Iasul fiind oras cultural european, e doar o iluzie a minciunii, cand de fapt cladirile vorbesc a istorie. Este rusinos!…. Mai ajutati, dragi ieseni, asemenea indivizii cu un trecut tulmutos si dupa sa comentati.

 • Sai sugeti pe toti alui gangal …de asta a lasat dumnezeu prosti, ca sa traiasca jmekeri .vad niste comentari de la uni care vb numai dupa tastatura ..dar imn rest de pe galata la deal vale tranversati strada …terminati fratilor

 • Sai sugeti pe toti alui gangal …de asta a lasat dumnezeu prosti, ca sa traiasca jmekeri .vad niste comentari de la uni care vb numai dupa tastatura ..dar imn rest de pe galata la deal vale tranversati strada …terminati fratilor

 • Dar poate Sergiu nu a vazut nici un ban, v-ati gandit la asta? Poate cei care l-au ajuta sa cumpere sunt in spatele lui. Era stabilita o clauza destul de serioasa in contract.

 • De al de gura casca si naivii sa mai faca donatii. Orice crestin normal la cap este atent si de informeaza inainte. Uite cum se inbogatesc unii pe seama prostilor.

 • Cine pu1a mea e ăsta? Fac ceva pe ei de gorile care ne infectează țara și pe legile pul11 date în favoarea lor, moarte lor! Unde ești Țepeș, Antonescu, Hitler?!

 • Asa ceva in orice stat de la Uniunia Europeana este considerat un delict,care poate fi condamare,restituirea donatiilor si oprobiul unanim al socetatii.Cand in Romania ai copii care nu au ce manca,sunt familii inrtregi care sufera,batrani,pensionari care abia traiesc rau,foarte rau de pe o zi pe alta,indivizi ca el trebuie adusi in fata justitiei si sa dea cont pentru atrocitatile facute.

Adauga un comentariu