Actualitate

Ilan Laufer: „Klaus Iohannis este antisemit! 52 de persoane din familia mea au murit in Holocaust”

Publicat: 20 nov. 2018
1

Ilan Laufer a lansat in aceasta seara, un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis care a respins propunerea ca acesta sa preia Ministerul Dezvoltarii, acuzandu-l pe acesta de antisemitism.

"Dragi Romani, ma numesc Ilan Laufer, din parinti romani, nascut in Bucuresti, la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul Romaniei. Am studii superioare facute la timp, am demonstrat ca in mediul privat am reusit sa atrag peste 400 de milioane de euro in Romania, sa contribui la crearea a foarte multe locuri de munca, peste 1000 si am demonstrat si in mandatul meu de ministru la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Anteprenoriat, incluziv prin programul Star-Up Nation prin contributia mea la legea prevenirii si a parteneriatului public-privat.

Astazi in 2018, am fost respins de catre presedintele Klaus Iohannis. Sunt ingrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele atunci cand m-a refuzat in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale. Voi face plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Asa cum se stie, domnul Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite, a rrefuzat si a blocat numire unui ambasador in Israel dorind pe aceasta cale sa saboteze relatia dintre Romania si Israel. Totodata va pot spune ca a contibuit la sabotarea sedintei de Guvern comune care trebuia sa aibe loc intre Guvernul israelin si Guvernul Roman. Prin interpusi a inisiat actiuni de urmarire penala impotriva prim-ministrului Viorica Dancila dupa vizita acesteia in Israel si am informatii certe ca ar trebui si eu sa ma astept la acelasi mod de actiune in ceea ce ma priveste, mai exact un dosar penal care probabil se pregateste acum pe repede inainte la comanda presedintelui", a declarat Laufer.

Nu trebuie uitat faptul ca Ilan Laufer a fost cel care a conceput programul Start-Up Nation, in care s-au finantat peste 10.000 de proiecte pentru tineri. Acesta a fost cel mai bun proiect de finantare de la Revolutie pana acum pentru tineri. Prin intermediul acestui program s-au facut peste 20.000 locuri de munca si trebuie neaparat spus ca nu a facut nicio exceptie pentru absolut nimeni. Toti cei care s-au incadrat in punctaj au primit finantare.

Trebuie amintit, in acest context, un alt argument important (spunem noi), care ar fi putut sta la baza deciziei presedintelui Klaus Iohannis: Infuenta din partea Germaniei, mai exact, a Angelei Merkel. Trebuie amintit episodul petrecut nu cu foarte mult timp in urma, in care Angela Merkel ii cerea presedintelui Romaniei sa blocheze planul Guvernului de la Bucuresti de a transfera sediul Ambasadei in Israel din orasul Tel Aviv la Ierusalim. Asadar, din moment ce Angela Merkel i-a cerut asta lui Klaus Iohannis, iar Ilan Laufer este evreu, este clar ca decizia a fost luata in contextul luptei dintre Germania si Israel. Asa cum a spus si Ilan Laufer in aceasta seara, "o femeie puternica sperie un barbat slab".

Comentarii
 • Analiza tipic evreiasca. De ce nu s- asteptat sa se exprime presedintele asupra motivelor refuzului d-nei „Dubluta” si a lui si dupa aceea sa ameninte cu plangeri la institutiile interne si internationale. Dupa atitudinea si ameninitarile lui nu merita sa fie ministru. Nu stie sa dialogheze , actioneaza dupa pozitia superiorului so cand nu are argumente scoate antsemitismul la lupta. Rusine.

  • Trecând peste modul jalnic în care se plânge acest ROMÂN, născut din părinți ROMÂNI, dar moșit de o Rifcă, doresc să vă mulțumesc pentru un nou nume aflat, de la dvs, al Goluței-Centuristei Lia: ”dubluța”. De altfel, o femeie bine pregătită pentru funcția de menestrea la transporturi: experiența ei pe centură: a îmbogățit limbuța românească cu un nou sinonim pentru ”buget”. L-ați uitat? ANVELOPĂ!!!

 • Nu suntem suficienti de spalati pe creier pentru a inghiti cliseul cum ca oricine are ceva impotriva unui evreu, este antisemit – deci impotriva tutor evreilor. Insa peste ceva timp, nu-i exclus. Industria de prostire lucreaza din greu.

 • Asta e la fel ca tiganii, daca nu le convine ceva sau ii prinde la furat striga discriminare!Ce dracu vrei ma, sa fii pupat si in fund ca esti evreu?

  • Stimate domn,
   nu va cunosc și nu cred ca respingerea s-a datorat faptului că sunteți evreu. doamna Olguta Vasilescu este romanca si a fost si ea respinsa. nu cred ca este corect sa invocati ca motiv de respingere discriminarea. cred ca ar fi o jignire pentru rudele dumneavoastra sa va folositi de aceasta.
   ar trebui sa atacati motivele pentru care ati fost respins in mod public, fara a divaga. Cred ca asa ar trebui sa procedeze un adevarat om politic / ministru, etc.

 • Domnule Ilan ar fi bine sa gandesti, In primul rand :ce te recomanda pentru functia de ministru – studiile( facultatea de Educatie fizica) sau averea impresionanta pentru varsta dumitatele. In al doilea rand, chiar daca o sa ma acuzi de antisemitism,analizand prestatia dumitale in mandatul anterior, cred ca esti o jignire pentru ministrul caruia doreai sa ii ei locul(sa inlocuiest un ministru cu ceva competente cu unul total incompetent,fost ministru si declarat incopetent). Nu inteleg scopul acestui guvern este promovarea incompetentelor(nici macar nu ai fata de ministru ci de gigolo)

 • Hopa, au sarit lingaii neamtului! Pupati-l, ba, inc…cur…ajati-l, poate iese iar in piata c a ultimul borfas! Sunteti orbi? Nu vedeti ca romanii s-au saturat de ifosele acestui ingamfat grobian?

 • 6 au trecut 2 nu, din aia 2 apare copilul asta de bani gata, razgaiat, care se da cu curu de pamant, obisnuit fiind sa ii se faca toate mofturile! Googlaliti oleaca sa vedeti ce figuri mai face micul afacerist si va puneti mainile in cap ce-ati votat pezedeilor!

 • Declaratia nu este responsabila. Respingerea candidaturii nu are legatura cu antisemtismul. Se bazeaza pe cv, experienta, diverse fapte politice sau neimpliniri ale mandatului trecut.

Adauga un comentariu